SON DAKİKA

Çinli gelin Müslüman oldu

17 Temmuz 2018, Salı - 00:35
KONYA (AA) - İskoçya'da yaşayan Çinli Hongmei Jin, eşinin memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu.

Türk iş adamı eşinin işi nedeniyle İskoçya'da yaşayan 31 yaşındaki Hongmei Jin, Müslüman olmak için Akşehir İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu.

Müftülükteki ihtida töreni, müftü Ahmet Kardaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İslam hakkında bilgi vermesiyle başladı. Daha sonra kelimeişehadet getiren Hongmei Jin, Müslüman olup "Yen" adını aldı.

Kardaş'ın ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim, temel İslam bilgileri kitabı ve başörtüsü armağan ettiği Yen, uzun yıllar araştırmasının ardından Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

- "Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum"

Akşehirli eşinin görevi gereği İskoçya'da yaşayan Yen, şunları kaydetti:

"İslam'ın altı şartı benim inandığım noktalara parmak basıyor ve bu benim hayatımı düzenlememde pozitif adımlar atmamı sağlıyor. Bu nedenle İslamiyet'i seçtim. Müftü, 'Müslümanlığı seçmekle yeni bir hayata başladığımı, yeni doğmuş bir bebek gibi olduğumu ve tüm günahlarımın affedildiğini' söyledi. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum ve çok mutluyum."

Türkiye-İskoçya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Sıtkı Nalcı ise Müslümanlığı seçen eşinin uzun yıllar İslam'ı araştırdığını belirterek, "Dini bir nikah yapmak istedik. Dini nikahın olabilmesi için de eşimin Müslümanlığı kabul etmesi gerekiyordu. Bugün onun Müslüman olması hepimizi özellikle de beni son derece mutlu etti." diye konuştu.

İki çocukları olduğunu aktaran Nalcı, hafta sonu ilçede düğün yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler