SON DAKİKA

Çocuklar, tarihi Eyüp oyuncaklarını boyadı

25 Haziran 2016, C.tesi - 15:51
İSTANBUL (AA) - Çocukların Eyüp’te tarihi Eyüp oyuncaklarını boyadığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Eyüp Belediyesince, Tarihi Eyüp Oyuncakları Atölyesi iş birliğiyle Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte çocuklar tarihi Eyüp oyuncaklarını boyadı.

Etkinlikte AA muhabirine açıklama yapan Tarihi Eyüp Oyuncakları Atölyesi kurucularından Şennur Ülker, tarihi oyuncakların yapımını öğrendikten sonra hem kendilerini hem de çalışmaları geliştirmek amacıyla 2006 yılında atölyeyi kurduklarını anlattı.

Ülker, atölyenin Eyüp Belediyesince desteklendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Atölyemizde tarihi Eyüp oyuncakları üretiyoruz ve ürettiğimiz eserleri hem Türkiye’de hem de yurt dışında sergiliyoruz. Bu oyuncakları yaptığımız makinalar tehlikeli makinalar olduğu için şu an eğitim vermiyoruz ama belediye bununla ilgili bir proje hazırlıyor, ileriki aşamada belediyenin desteğiyle eğitmenlik de yapacağız."

Atölyede oyuncak yapımının yanı sıra 50 kişilik bir mekanda çocuklar için boyama etkinlikleri de düzenlediklerini aktaran Ülker, etkinliklere okul öncesi ve lise dönemine kadar her yaştan öğrencinin katılabildiğini kaydetti.

Ülker, çocukları tarihi oyuncaklarla tanıştırmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocuklar yaşlarına, kapasitelerine göre oyuncakları boyuyor, ince süslemeler yapıyor. Giderken de boyadıkları oyuncaklar kendilerinin oluyor. Bugün Eyüp Belediyesinin isteği üzerine de etkinliğimizi burada yaptık." diye konuştu.

Atölye kurucularından Asuman Ustaoğlu da ev hanımı olduğunu, el sanatlarına merakı dolayısıyla tarihi Eyüp oyuncakları kursuna katıldığını, atölyenin de kuruluşunda yer aldığını söyledi.

Çocuklarla atölye çalışmaları yapmaktan keyif aldığını paylaşan Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Çocuklar da kendi oyuncaklarını boyamaktan çok mutlu oluyor. Oyuncakları yapmayı da öğrenmek isteyen çok oluyor. İnşallah yakında bunu başaracağız. Eyüp Belediyesi sayesinde bu oyuncakları Viyana’da, Almanya’da düzenlenen sergilerde tanıttık, bu şekilde dünyaya açılmaya devam etmek, bir Matruşka kadar bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Etkinliğe katılarak oyuncak boyayan 11 yaşındaki Efe Yanık da tarihi Eyüp oyuncaklarını boyama etkinliklerine daha önce de katıldığını belirterek, "Çok eğlenceli oluyor bu oyuncakları boyamak. Ben zaten sanatla ilgili, resim gibi etkinlikleri çok seviyorum. Aynı zamanda stres de atıyorum bu çalışmayı yaparken, dikkatim toplanıyor. Bu oyuncakların tarihini, ne zaman yapıldığını, nasıl yapıldığını da bir gün öğrenmek isterim." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler