SON DAKİKA

Çorum’da “15 Temmuz Şehitler Müzesi“ kuruluyor

15 Haziran 2017, Perşembe - 15:15
ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasındaki mücadele ruhunu unutturmamak ve şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla "15 Temmuz Şehitler Müzesi" kurma çalışmaları yürütülüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Çorumluların anısını yaşatmak ve bu mücadele ruhunu unutturmamak için "15 Temmuz Şehitler Müzesi" kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Türk tarihi açısından dönüm noktası olan 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını vurgulayan Külcü, "Kahramanca sokağa çıkan, darbeye direnirken hayatını kaybeden, şehit olan 12 hemşehrimiz var. Çorumlu şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, o gece darbe girişimine karşı gösterilen direnişi hafızalarda canlı tutmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarıp o bilinçle yetişmelerini sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni Çorum’a kazandıracağız." dedi.

Kültürpark’ta bin 740 metrekare alanda inşa edilecek müzede Çorumlu 12 şehit ile darbe girişiminin bastırılmasında kahramanca görev üstlenen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kişisel eşyalarının sergileneceği aktaran Külcü, "Müzemizde görsel sunumların yer alacağı kalıcı sergi salonu, 15 Temmuz’un sıcak anlarını gösteren tanıtım filmlerini izlettireceğimiz sinema salonu, kafeterya, hediyelik eşya bölümü de yer alacak. Tüm okullarımızdan öğrencilerimizi belediyemize ait araçlarla müzeye getireceğiz ve o geceyi gençlerimize de unutturmayacağız." diye konuştu.

Külcü, müze projesinin ihalesinin 21 Haziran’da yapılacağını kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler