SON DAKİKA

Çorum'daki cinayet

08 Mart 2019, Cuma - 14:20
ÇORUM (AA) - Çorum'da biri kadın 2 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Suriye uyruklu 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

Alaca ilçesindeki evlerinde Yusuf Sezgin (28) ve birlikte yaşadığı Suriye uyruklu Fatma D'nin (28) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında şüphelilerin Hatay ve Ankara'da olduğunu belirleyen İlçe Emniyet Amirliği ekipleri harekete geçti.

Hatay ve Ankara emniyetiyle yürütülen ortak operasyonda Fatma D'nin ağabeyi G.D. (35) ile akrabaları A.İ. (22), H.A. (21). M.D. (40) ve M.A. (34) Hatay'da, H.E. (22), Z.H. (24) ve M.A. (41) da Ankara'da yakalandı.

Hatay ve Ankara'daki işlemlerinin ardından Çorum'a gönderilen şüpheliler, Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde 4 yıl önce Suriye uyruklu dini nikahlı eşini terk edip geldiği Türkiye'de Yusuf Sezgin'le evlenmesine karşı çıkan Fatma D'nin ailesinin "töre" gereği çiftin öldürülmesini istediğini, cinayetleri de kadının kardeşi S.D'nin gerçekleştirdiğini öne sürdükleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamında S.D'nin arandığı belirtildi.

Özhan Mahallesi'ndeki apartmanda yaşayan Yusuf Sezgin ve Suriye uyruklu Fatma D, 9 Şubat'ta evlerinde bıçakla öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler