SON DAKİKA

Cubeyr ile Zarif’in tokalaşması

22 Ekim 2017, Pazar - 21:00
DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile İranlı mevkidaşı Cevad Zarif’in tokalaşmasının "iki ülkeyi ilgilendiren bir konu" olduğunu söyledi.

Başkent Doha’da İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano ile ortak basın toplantısı yapan Al Sani’ye, Cubeyr ile Zarif’in dün İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında tokalaşmasıyla ilgili değerlendirmesi soruldu.

Al Sani, soruyu şöyle cevaplandırdı:

"Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın İranlı mevkidaşı ile tokalaşması iki ülkeyi ilgilendiren bir konu. Katar, ikili ilişkileri yargılama konumunda olmadığı gibi karşı tarafın da Doha’nın başka ülkelerle kurduğu ilişkileri yargılamamasını istiyor. (Tokalaşmanın) çelişkisine gelince, krizin tokalaşma ve benzerleriyle sınırlı olmadığı büyük resimde görüldü."

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran’da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar’a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler