SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

24 Mayıs 2018, Perşembe - 00:55
NEW YORK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaşadığımız krizler İslam dünyasının yeni bir silkinişe, yeni uyanışa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Müslümanlar olarak İslamın sahih ilkeleri ve uygulamalarıyla bütünleşerek kendimize yeni bir gelecek inşa etmeliyiz." dedi.

Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin himayesinde Marriott Marquis Otel’de düzenlenen, "Türk Amerikan ve Amerikalı Müslüman Toplumuyla Buluşma" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlar gibi Arakanlıların haklarını korumak, onlara yardım eli uzatmanın hem inançlarının hem de kültürlerinin gereği olduğunu belirtti.

Bu konuda üzüntü verici olanın İslam dünyasının duyarsızlığı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Dünyada bir başka dine mensup insanlar böylesine bir muameleye tabi tutulsaydı neler olurdu az çok tahmin edebiliyorsunuz. Müslümanların maruz kaldıkları zulümlerin böylesine sessizce karşılanması gerçekten içimizi acıtıyor. Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar mesajını anlamaya ve uygulamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın bulunduğu günlerden geçiyoruz." diye konuştu.



Erdoğan, birlikte çalışarak bu duyarsızlık hastalığını da yeneceklerine inandığını, bunun için öncelikle Müslümanlar arasındaki mezhepçilik fitnesinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Müslümanların tek dininin İslam olduğunu, gerisinin teferruat ve bu büyük resmin ayrıntıları olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığımız krizler İslam dünyasının yeni bir silkinişe, yeni uyanışa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Müslümanlar olarak İslamın sahih ilkeleri ve uygulamalarıyla bütünleşerek kendimize yeni bir gelecek inşa etmeliyiz. Peygamberimizin vefatının ardından İslam dünyasında ortaya çıkan ve günümüze kadar gelen ihtilafları aşacak, bu büyük birikimi en doğru şekilde değerlendirilecek bir dirilişi hep birlikte başlatmalıyız. Bunun yolu itikadi sapmalara karşı çelik gibi sert, yorum farklılıklarına karşı ise olabildiğince hoşgörülü olmaktan geçiyor. Teröre bulaşan her örgütün aynı zamanda itikadi bir sapma içinde olduğu da bir gerçektir. Haksız yere bir insanı öldürmeyi tüm insanlığı öldürmek olarak kabul eden bir dinin mensupları katliam yapmaz, yapamaz. Başka kültürlerde bir kişinin ölümünü trajedi, 1 milyon kişinin ölümünü istatistik olarak görenler olabilir ama Müslüman için her bir masumun canı dünyaya bedeldir."

Müslüman toplumların kanaat önderlerinin, alimlerinin, ariflerinin ve yöneticilerinin terörün kaynağı olan itikadi sapkınlığa karşı uyanık olması ve harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Bu çerçevede kesin bir tavır sergilemeyen, gayret göstermeyen herkes, tarih önünde hesap vermekten daha ötesi meşruiyetini sorgulanır hale getirmekten kurtulamayacaktır. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte ümmet olacağız. Unutmayın gözler farklı olabilir ama gözyaşlarımız aynıdır." ifadelerini kullandı.

- Toplantıdan notlar

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Yönlendirme Komitesi eş başkanları Günay Evinç ve Halil Mutlu ile çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Buluşmada, Pakistan, Mısır, Somali, Yemen, Filistin, Arakan ile diğer bazı Türk ve Müslüman topluluklardan katılımcıların da olduğu duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıların büyük sevgi gösterisi arasında toplantının yapıldığı salona girdi. Erdoğan, "Bu millet seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, bu millet seninle." sloganları ile kürsüye geldi.

(Bitti)







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler