SON DAKİKA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Muhtarlar Toplantısı

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 03:05
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, böylesine büyük badirelerle boğuşurken yanımızda yer alan, desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle MHP'nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. Buna karşılık anamuhalefet partisinin tutarsız, temelsiz, fırsatçı, her türlü kavramı ve değeri istismar eden, bunlarla kalmayıp FETÖ'den PKK'ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü de ifade etmek isterim." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "41. Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nı yalnızca bir şiir olarak görmediklerini, "her kelimesini kanları pahasına uyulması gereken bir emir telakki ettiklerini" bildirdi.

İstiklal Marşı'nın, "Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın." dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Yurdumuzu alçaklara uğratmadık, uğratmayacağız. Bu alçakların yanlarında yer alanları da affetmedik, affetmeyeceğiz. FETÖ'süyle PKK'sıyla diğer terör örgütleriyle bu ülkenin, bu milletin geleceğine göz diken hiç kimseye acıyamayız. Biliyoruz ki aksi takdirde kendimiz acınacak duruma düşeriz. Biliyoruz ki o şehadet makamında olanlar bizi affetmez." ifadesini kullandı.

Özgürlüğünü kaybedip izzetini, onurunu ve haysiyetini muhafaza eden bir millet olmadığını söyleyen Erdoğan, hiç kimsenin Türk milletini böyle bir duruma düşüremeyeceğini vurguladı.

"Bizim milletimize sözümüz var; Gerekirse baş vereceğiz ama asla baş eğmeyeceğiz. Bu da böyle bilinmeli." diyen Erdoğan, ülkenin içinden geçtiği kritik süreçte herkesin siyaset ve partiler üstü hareket etmesi, milli bir duruş sergilemesi gerektiğine dikkat çekti.

- "MHP'yi takdirle karşılıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, böylesine büyük badirelerle boğuşurken yanlarında yer alan, desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Özellikle MHP'nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. Buna karşılık anamuhalefet partisinin tutarsız, temelsiz, fırsatçı, her türlü kavramı ve değeri istismar eden, bunlarla kalmayıp FETÖ'den PKK'ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü de ifade etmek isterim. Daha da öte kalkıp şahsımı faşist ve diktatörlükle tavsif eden bu zihniyeti ben halkıma özellikle havale ediyorum.

Eğer bu ülkede şahsım veya bir diktatörlük olsaydı, sen kalkıp da ne Tekirdağ'ın meydanında konuşabilirdin... Adamı alır götürürlerdi. Hiç şakası yok. Diktatörlüğün olduğu bir yerde sen öyle konuşamazsın. Ne senin genel başkanın öyle konuşabilir ne de sen öyle konuşabilirdin. Faşist bir sistemin içerisinde bunlara yer yok. Bunlar, özgürlük zemininde bunları bu kadar rahat konuşabiliyorlar. Gerçek manada demokrasinin olduğu bir Türkiye'de bunları bu kadar rahat konuşabiliyorlar ama bunlara demek ki bu gömlek çok geniş geldi. Onun için 2019 büyük bir imtihan. Ben inanıyorum ki 2019'da Mart, arkasından Kasım seçimlerinde halkım bunlara gereken dersi gerektiği şekilde verecektir."

- "180 derece çark ettiler"

Düne kadar FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenlerin, bugün "FETÖ'nün en büyük yol arkadaşı kesildiğini" belirten Erdoğan, "Çünkü onlar, 17/25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine kadar FETÖ'yü dini bir yapı, milletimizin değerlerinin savunucusu bir cemaat sanıyorlar ve onun için karşı çıkıyorlardı. Sonra gördüler ki FETÖ'nün dinle, imanla, ezanla, bayrakla bir ilişkisi yok. Tam tersine bu yapı değerlerimize savaş açanların kullandığı bir araç. İşte o zaman 180 derece çark ettiler. Hemen gidip gazetesine sahip çıktılar, televizyonuna sahip çıktılar. Meclis kürsüsündeki, grup toplantılarındaki söz haklarını FETÖ'nün emrine sundular." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'dan beri de FETÖ'nün uluslararası alanda kendini ibra etmek için ihtiyacı olan hangi argüman, hangi söz, hangi iddia hangi iftira, hangi senaryo varsa şimdi onu anlatıyorlar. En son 15 Temmuz'a ne dediler? 'Kontrollü darbe girişimi', 'tiyatro', 'senaryo' diyecek kadar alçaldılar. Bu nasıl kontrollü darbe? Madem kontrollü darbeydi, niye o zaman Yeşilköy'e gidip de oturuverdin? Tankın oradan gitmesini niye bekledin? Onlarla gidip niye anlaştın? Onlarla anlaştıktan sonra Bakırköy Belediyesi'ne gidip, belediye başkanının kahvesini niye yudumladın?

Eğer bir kontrollü darbe varsa kontrollü darbenin, o senaryonun aktrislerinden veya artistlerinden biri sensin. Niye? O tankın başındakiler sana yol verdiler. Onlar çekildiler ve sen ondan sonra Bakırköy'e arabanla gittin. Hani darbe olduğu zaman tankın üzerine ilk çıkacak olan sendin? Televizyon programı var, radyo programı var. Hani sen çıkardın? Ne oldu? Sana kaçmak yakışır. Sen çıkmazsın. O gün de sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir. Sende o yürek yok. Kürekçi başı olmak başka şey, yürek sahibi olmak başka şey. Şaşırmadık ama üzüldük."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 7 Ağustos 2016'da Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet ettiğini hatırlatan Erdoğan, kendisinin önce gelmeyeceğini bildirdiğini sonra baskı yapılınca geldiğini bildirdi. Erdoğan, "O gün, orada bir başka konuştu, ardından hemen malum çarkçı ya yine çark etti." dedi.

- "Milletimizin değerlerine savaş açanlarla işimiz olmaz"

Erdoğan, Anamuhalefet sıfatını taşıyan partinin içine düştüğü durumun bununla kalmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki şu anda aramızdaki temsilcilerinin de bulunduğu bir büyükşehirimizde CHP'li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın. Şu hale bak. Bir partide ölçü kalmayınca, muvazene kaybolunca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Varsın bunlar böyle devam etsin. Şimdi biz, bu partinin hangi söylediğini dikkate alalım, oturup konuşmaya değer bulalım?

Bizim terör örgütlerine yoldaşlık yapanlarla, milletimizin değerlerine savaş açanlarla, ne söylediğinden ne yaptığından habersiz bulunanlarla işimiz olmaz. Ahlaki değerlere varıncaya kadar biz, biz olacağız. İnşallah 'Ahlakın izmihlali ne müthiş bir izmihlal. Ne millet kurtulur, zira ne milliyet, ne istiklal.' Ahlak o kadar önemli. Onları her zaman olduğu gibi milletimize havale ediyoruz. En büyük er meydanı olan seçim sandığında milletimiz kendilerine hak ettikleri dersi, ben inanıyorum bir kez daha verecektir."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler