SON DAKİKA

DAEŞ’e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

25 Ağustos 2016, Perşembe - 17:12
ÇANAKKALE (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, terör örgütü DAEŞ’e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu’na ilişkin, "Zor günlerden geçtiğimiz ama milletçe birlikteliğimiz ve kararlı duruşumuzu sürdürdüğümüz bir dönemde, iş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonun Türkiye için oldukça önemli olduğunu bildirdi.

Milletin güvenliğini temin etmek için başlatılan bu askeri harekatta, ordu mensuplarına muvaffakiyetler dilediğini belirten Ali Osman Yıldız, kısa süre içinde başarılı bir sonuç alınması temennisinde bulunduklarını aktardı.

Bu operasyonun, 15 Temmuz’daki darbe girişimine cevap niteliği taşıdığına işaret eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Zor günlerden geçtiğimiz ama milletçe birlikteliğimiz ve kararlı duruşumuzu sürdürdüğümüz bir dönemde, iş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları destekliyoruz. Bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyon Türkiye için oldukça önemlidir. Suriye’nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin güneydoğusunda yeni bir devletin kurulması niyetiyle atılan adımları durdurmak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz’dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı artırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı Fırat Kalkanı Operasyonu’nun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye’ye tehdit oluşturacak her türlü unsurun karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaklardır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler