SON DAKİKA

Demokrasi nöbetine kitap desteği

30 Temmuz 2016, C.tesi - 12:04
İSTANBUL (AA) - Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) tarafından vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu Kısıklı’daki Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda nöbetçi kütüphane kuruldu.

"Al Götür Oku Getir" sloganıyla kurulan nöbetçi kütüphaneye gelen vatandaşlar beğendikleri kitabı herhangi bir ücret ödemeden geri getirmesi koşuluyla alıp okuyabiliyor.

TÜRDEP Başkanı Asım Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan ve millet için günlerdir meydanlarda nöbet tuttuklarını belirterek, "Fakat okuma düzenimiz de bu esnada değişti. Biz de ne yapabiliriz diye düşünürken nöbetçi kütüphane fikri doğdu. Biz kitapla olan münasebetimizi bireysel olarak sürdürebilirdik ama nöbetçi kütüphane fikrine çevirirsek başka insanlar da yararlanabilir diye düşündük." diye konuştu.

Kütüphanelerin mesai saatlerinden sonra da açık olması gerektiğini düşünen biri olduğunu vurgulayan Gültekin, şöyle devam etti:

"Burada farklı ilgilere ait kitaplar var. Küçükten büyüğe herkesi düşünerek getirdiğimiz dergi ve kitaplar var. Vatandaşlar çok ilgili ve memnun. ’Harika bir fikir’, ’çok iyi düşünmüşsünüz’ diyenler var. Sevdikleri yazarları, takip ettikleri dergiyi arayanlar var."

İlk olarak Kısıklı’da kurulan nöbetçi kütüphanenin, bu akşam İzmir’de, yarın ise İstanbul Saraçhane’de kurulacağı ve uygulamanın demokrasi nöbeti süresince devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler