SON DAKİKA

Denizli’de FETÖ/PDY’nin “il yapılanması“ davası

06 Temmuz 2018, Cuma - 14:20
DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

İlk duruşması bir ay süren ve 2 Haziran'da verilen ara karar sonrası dün başlayan ikinci duruşmada bugün sanıkların "ByLock" içerikleri hakkında savunmalarının alınmasına devam edildi.

Duruşmada tutuksuz sanık A.U. kendi adına kayıtlı telefonundan ByLock kullanılmasıyla ilgili olarak telefon hattını Muhterem G. isimli şahsa verdiğini dile getirdi.

Mehkeme başkanı, gruba ekleyen kişilerden birinin firari il imamı Mehmet Boz olduğu görülen hattı tutuklu sanık Fuat Yıldırım'ın kullandığını söyledi. Sanık A.U. onu tanımadığını belirtti.

Tutuklu sanık Orhan Özcan, "kdryzcn" kullancı adıyla ByLock kullanıldığı iddia edilen telefon hattının iş yerinde ortak kullanıldığını, ByLock kullanmadığını, içeriklerin kendisine ait olmadığını, içeriklerin yüzde 99'unun işinin en yoğun olduğu dönemde paylaşıldığını, eşinin de kullanmadığını savundu.

Tutuksuz sanık N.T, ByLock programını kullanmadığını, gruptaki isimleri tanımadığını, içerikteki mesajları kabul etmediğini öne sürdü.

Tutuklu sanık Mahmut Aydoğan, ByLock kullanmadığını, numaranın kendisine ait olduğunu ve kendisinin kullandığını, gruptaki Ali İhsan Keyik'i kapatılan Denizli Köylerini Kalkındırma Derneğine üye olmasından dolayı tanıdığını, diğerlerini tanımadığını beyan etti.

Duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi.

Denizli'de FETÖ/PDY il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler