SON DAKİKA

Denizli’de FETÖ’nün emniyet yapılanmasına üçüncü dava

10 Temmuz 2017, Pazartesi - 17:37
DENİZLİ (AA) - Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) emniyet örgütlenmesine yönelik açılan üçüncü davada 10’u tutuklu, 2’si firari 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda görülen duruşmaya İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken polislikten ihraç edilen sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık Raşit Ateş, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını ve Bank Asya hesabını ise emeklilik için açtığını ileri sürdü.

Tanık olarak dinlenen Veli Özçelik, meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı Raşit Ateş’in "Bunlar güzel günlerimiz, bu günleri arayacağız." diyerek konuştuğunu duyduğunu belirterek, "Aynı yerde görev yapıyorduk. Erdem Tanımaz isimli kişi bana Ateş’in ’Bu devletten intikamımı alacağım. Ben alamazsan çocuğum alacak. O da alamazsa torunum alacak’ diye sürekli olarak söylediğini anlattı." diye konuştu.

Ateş de tanığın verdiği ifadelerin asılsız olduğunu, vatanı ve milleti için görev yaptığını savundu.

Öte yandan mahkeme başkanı salonda kendi aralarında sohbet ettiğini fark ettiği 3 kadını dışarı çıkarttı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, firari Mehmet Niyazi Yıldırım ile İksan Yanbaş’ın yakalanması için ilgili yerlere müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı 2 Kasım’a erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’nin emniyet yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen tutuklu 14 sanık hakkında "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyeliği" suçundan açılan ikinci davada 4 sanık tahliye edilmişti.

Başsavcılıkça yürütülen başka bir soruşturma kapsamında da haklarında dava açılan aralarında meslekten ihraç edilen 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının bulunduğu 32’si tutuklu 44 sanığın yargılanmasına 17 Nisan’da başlanmıştı.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler