SON DAKİKA

Denizli’deki FETÖ’nün emniyet yapılanması davası

18 Ekim 2017, Çarşamba - 05:00
DENİZLİ (AA) - Denizli’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) emniyet ayağına yönelik operasyon kapsamında açılan, 31’i tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda görülen ikinci duruşmaya, İl Emniyet Müdürlüğünde çoğunlukla emniyet müdürü ve komiser rütbesinde görevliyken ihraç edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tanıkların dinlenildiği duruşmada, bazı tanıkların ByLock yazışmaları okundu. Giriş tarihleriyle hareket dökümlerinin okunduğu duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Manas’ın 33 kez ByLock’a giriş yaptığı belirtilirken, sanık Manas ByLock kullanmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık Cemil Doğutaş’ın ByLock’ta yazışma yaptığı isimler okunurken, bunlardan 6’sının aynı davada yargılanan sanıklar olduğu görüldü.

Duruşmada mahkemeye ara karar için mütalaasını sunan savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Sanık ve avukatların tahliye taleplerini tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

Davanın ikinci duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tanık olarak dinlenmesini istedikleri kişilerin dinlenilmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Aralık’a erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aralarında meslekten ihraç edilen 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının bulunduğu sanıklar "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti’ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler