SON DAKİKA

Deprem şehitleri mezarları başında anıldı

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 20:30
DÜZCE (AA) - 12 Kasım 1999 Düzce depreminin merkez üssü Kaynaşlı'da yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı.

Kaynaşlı Demokrasi Meydanı'nda yapılan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından şehitler için dua edildi, daha sonra programa katılanlara mevlit şekeri ile çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Depremde yakınlarını kaybedenler, programın ardından Deprem Şehitliği'ni ziyaret etti. Mezarları temizleyip dua eden vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına engel olamadı.

Depremde 2 torunu ve 2 yakın akrabasını kaybeden Pamuk Kulaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin acısının devam ettiğini söyledi.

Kasım ayının kendileri için çok zor geçtiğini aktaran Kulaç, "Kaybettiğim torunlarımın biri 4 biri 12 yaşındaydı. Onları kaybetmenin acısı çok büyük. Anlatılmaz, unutulmaz bir durum. Bugün de geldik onları ziyaret ettik, Allah dualarımızı, okuduğumuz duaları kabul eder inşallah." diye konuştu.

Öte yandan Kaynaşlı Kaymakamlığınca "Kaynaşlı Depremi ve Resimleri" isimli sergi alanı oluşturuldu. Vatandaşlar ayrıca alandaki yetkililerden deprem ve depreme karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler