SON DAKİKA

Derik’teki terör saldırısı

25 Haziran 2016, C.tesi - 15:56
ÇORUM (AA) - Mardin’in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın cenazesi, Çorum’un Osmancık ilçesinde defnedildi.

Şehidin cenazesi, Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yeni Mahalle’deki babaevine getirildi. Burada şehidin ailesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çorum Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Osmancık Hükümet Konağı önüne götürüldü. Şehidin eşi Nazlı Ayna, kucağında 3 yaşındaki kızları Melek Naz ile tören alanında güçlükle ayakta durdu. Ayna, "Sen kahramanca savaştın, kalleşler gibi değil, seni çok seviyorum. Çocuğun bana emanet, onun yanında dik duracağım ağlamayacağım." ifadelerini kullandı.

Baba Muzaffer, anne Gülsüm, şehidin kız kardeşleri Elif ile Gülşah Ezel Ayna’nın da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Osmancık Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkan Vekili Kadir Delibaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin’in Derik ilçesinde dün, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan aramada bir evden teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada, Jandarma Astsubay Mustafa Ayna (29) ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler