SON DAKİKA

Deyrizor’da yüzlerce sivil Esed rejiminin kuşatması altında

22 Temmuz 2018, Pazar - 01:30
DEYRİZOR/ANKARA (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Deyrizor kent merkezini, terör örgütü DEAŞ'tan alması üzerine yüzlerce sivil, Fırat Nehri'ndeki bir adada mahsur kaldı. DEAŞ'ın canlı kalkan olarak kullandığı siviller, rejim kuşatmasından kurtarılmayı bekliyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri, DEAŞ'ın elindeki Deyrizor kent merkezini 2 Ekim'de almıştı.

Operasyon sırasında yüzlerce sivil kent merkezinden kaçarak, kenti ikiye ayıran Fırat Nehri üzerindeki Huveycit Katia adasına sığınmıştı.

Deyrizor'daki AA muhabirinin bildirdiğine göre, yüzlerce sivil, rejimin kuşattığı, ancak halen DEAŞ'ın kontrolündeki adada mahsur kaldı.

Siviller, DEAŞ tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor.

Rejim güçleri, siviller ile birlikte DEAŞ militanlarının da sızabileceğini öne sürerek, sivillerin kent merkezine girişine izin vermiyor.

Rusya ve İran destekli yabancı terörist grupların desteğini alan rejim güçlerinin adayı ele geçirmek için saldırı başlatması durumunda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor.


Irak sınırındaki Deyrizor'un kırsalı halen, Temmuz 2014'ten bu yana DEAŞ'ın kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü PKK/PYD ise kente ABD desteğiyle eylül ayının başlattığı operasyonu sürdürüyor. PKK/PYD, Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusunda ilerliyor.

















Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler