SON DAKİKA

Didim’de “Tales Buluşması“ düzenlendi

27 Mayıs 2017, C.tesi - 20:36
AYDIN (AA) - Didim ilçesindeki 4 bin yıllık Milet Antik Tiyatrosu’nda ikincisi düzenlenen "Tales Buluşması"nda yerli ve yabancı akademisyenler bir araya geldi.



Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ve Didim Derneğinin iş birliği ile gerçekleştirilen buluşma kapsamında "M.Ö. 6. Yüzyılda - İlk Aydınlanma Çağında Tales ve Çağdaşları" başlıklı sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda, Türk akademisyenlerin yanı sıra İran, Çin ve Hindistan’dan katılımcılar modern felsefe alanında sunumlar yaptı.

Eski turizm bakanlarından Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı Bahattin Yücel, Anadolu’da yeni düşüncelerin kapısını aralamaya çalıştıklarını belirterek, "Tarihi insanlar yazar ama coğrafya da belirleyicidir. Blimsel düşüncenin, doğa bilimlerinin, felsefenin ve matematiğin kurucuları adına bu ülkede güzel şeyler yapıldığını göstermek için bir aradayız." diye konuştu.

- Didim’in tarihi değerleri tanıtılıyor

Didim Kaymakamı İskender Yönden de buluşmanın, antik tiyatronun tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "Didim’i sadece deniz ve kumuyla değil, tarihi değerleriyle de tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise geçmişte bölgede çok önemli insanların yaşadığını hatırlatarak, tüm tarihi değerlere sahip çıkmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sempozyum, İran, Çin ve Hindistan’dan akademisyenlerin, modern felsefenin farklı topraklarda doğuşuna ilişkin sunumları ile devam etti.

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, etkinlik çerçevesinde gençlere ve yetişkinlere yönelik düzenlenen yarışmayı kazananlara ödüllerini takdim etti.

Etkinlik Lübnanlı şarkıcı Rima Khcheich konseriyle sona erdi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler