SON DAKİKA

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den sürücülere uyarı

23 Haziran 2017, Cuma - 16:09
ZONGULDAK (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, her sene bayram yolculuğunda yüzlerce, bazen binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz. Bu noktada bütün vatandaşlarımız, bütün kardeşlerimiz dikkatli olmalı. Trafik bir ahlaktır ve bir hukuktur aynı zamanda." dedi.

Görmez, Zonguldak Ulu Cami’de cuma namazı hutbesinde, ramazan ayı dışında Allah’a kulluk yapmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazanda bireylerin iç dünyalarına yolculuk yaptıklarını dile getiren Görmez, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı bize hem Rabbimizi hem kendimizi hatırlatmaya geldi. Kendi iç dünyamıza yolculuk yaptık. Kendi kalbimizin farkına vardık. Ruhumuzun sırrına erdik. Ramazanın bize hatırlattıklarını bayram geçtikten sonra unutmayalım. İkinci husus ise bu bayram sıradan bir sevinç günü değildir. Bu bayram yeryüzündeki bütün müminlerin, bütün Müslümanların bayramıdır. Bu bayram iftarın, imsakın ve infakın bayramıdır. Bu bayram hep birlikte kalplerimizi sevinçle doldurmalıyız. Yüreklerimizi sevinçle doldurmak bayram günü yapabileceğimiz en büyük ibadettir."

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, son yıllarda bayram sevincinin gölgelendiğini, buruk yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ramazanları mahzun yaşıyoruz çünkü biz milletçe hem zor günler geçiriyoruz, nice şehit evlatlarımızı veriyoruz hem de yeryüzünün muhtelif yerlerinde nice kardeşlerimiz bizim gibi bayram sevincini yaşamıyorlar. Bayram sevincini yaşamadıkları için kardeşlerimiz, bayramlarımız gölgeli, sevinçlerimiz, neşelerimiz gölgeli, fakat onlar adına da biz bayramları yaşamalıyız, bayramın sevincini onlar adına da yaşamalıyız çünkü siz umutsunuz.

Sizin bu topraklardaki varlığınız yeryüzünde bayramın sevincinden mahrum olmuş bütün mazlumlar için umuttur. O umudu Cenab-ı Hak ebediyete kadar baki kılsın. Cenab-ı Hak bu umutla yaşamayı, bu umutla kardeşlerimize yardımcı olmayı bizlere daima nasip ve müessir eylesin."

- "Bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz"

Bugün Türkiye’deki bütün camilerde hutbenin son kısmında önemli bir konuya değindiklerine işaret eden Görmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her bayram geldiğinde bütün vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bayramın hakkını vermek, gereğini yerine getirmek için annelerini, babalarını, kardeşlerini, sevdiklerini ziyaret etmek için yollara çıkıyorlar. Her sene biz bayram yolculuğunda yüzlerce, bazen binleri bulan kardeşimizi kaybediyoruz. Bayramın sevincini hüzne dönüştürüyoruz. Bu noktada bütün vatandaşlarımız, bütün kardeşlerimiz dikkatli olmalı. Trafik bir ahlaktır ve bir hukuktur aynı zamanda. Her kardeşimiz yolda yola çıkan diğer kardeşimizin hakkına riayet etse, her kardeşimiz acele etmeden sabırla teenniyle hareket edip önceliği kardeşine verse hiçbir canı zayi etmeyiz. Her kardeşimiz yola çıktığında sadece kendisini, evlatlarını, çocuklarını değil, kardeşini, beraber yola çıkan can yoldaşını düşünse, biz her sene bayramlarda bazen küçük bir ilçenin nüfusu kadar can kaybediyoruz, insan kaybediyoruz. Cenab-ı Hak sıhhat ve afiyet içerisinde her kardeşimizi kendi evine ve menziline kavuşturmayı nasip eylesin. Cenab-ı Hak bu aziz milletin evlatlarını her türlü kazadan, her türlü beladan, her türlü musibetten muhafaza eylesin."

Hutbenin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cuma namazını kıldırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler