SON DAKİKA

Diyarbakır'da "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri"

20 Nisan 2019, C.tesi - 14:10
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri" devam ediyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölge finallerinde "Gençler Arası Türk Müziği Yarışması" yapıldı.

Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Kilis ve Adıyaman'dan öğrenciler, seslendirdikleri türkülerle yarıştı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Topoğlu, bu toprakları vatan yapan şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Yapılan yarışmalarda asıl kazananın Türkiye olduğunu aktaran Topoğlu, "Bugün yapacağımız Gençler Arası Türk Müziği Yarışması çok önemli. Türküler, bizim toplumumuzun, tarihi, kültürü, birleştirici gücüdür. Bizim şu anda ihtiyacımız olan şey, bu ülke ve bayrak için kucaklaşmak." diye konuştu.

Topoğlu, Güneydoğu'nun ardından Akdeniz finallerini yapacaklarını, ondan sonra da büyük finalle kültür ve sanat yarışmalarını bu yıl noktalayacaklarını dile getirdi.

Grup finalleri 21 Nisan'da "Şiir Okuma", 22 Nisan'da da "Tiyatro" yarışmalarıyla devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler