SON DAKİKA

Diyarbakır’da “Işık Güneydoğu’dan Yükselir“ toplantısı

13 Temmuz 2017, Perşembe - 18:54
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "Bir daha Ankara’ya, Bursa’ya ve Denizli’ye alışveriş merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alışveriş merkezleri yapmamız lazım. Buralardaki olanakların varlığı daha karlı işler yapmamız için uygun gözüküyor." dedi.

AYD’nin Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirdiği "Işık Güneydoğu’dan Yükselir" toplantısında konuşan Belgü, Diyarbakır’ın kendisi için çok özel bir yer olduğunu bildirdi.

Bölgenin hızlı bir şekilde gelişime açık olduğunu vurgulayan Belgü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 20 alışveriş merkezinin olduğuna işaret etti.

İstanbul ve Ankara’da yatırım yapmanın kolay olduğunu, oralarda ciddi bir doygunluğun var olduğunu anlatan Belgü, şöyle devam etti:

"Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde alışveriş merkezlerinin olmadığı şehirler var. Bir daha Ankara’ya, Bursa’ya ve Denizli’ye alışveriş merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alışveriş merkezleri yapmamız lazım. Buralardaki olanakların varlığı daha karlı işler yapmamız için uygun gözüyor. Bu konuları tartışmak ve harmanlamak için böyle bir toplantı yapmak istedik. Diyarbakır’da 6 alışveriş merkezi bulunuyor. Türkiye’ye giren yabancı sermayenin yüzde 10’u alışveriş merkezleri yatırımı olarak girmiştir."

Türkiye’nin son yıllarda çok ciddi problemler yaşadığını belirten Belgü, hem terör hem Rusya ile yaşanan kriz hem de çevre ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle turistlerin ülkeye gelmemesine neden olduğunu vurguladı.

Belgü, "Yaşanan sorunlara rağmen cirolara baktığımızda geçen yıl mayıs ayına göre bu yol cirolarda yüzde 14 artış var. Alışveriş merkezlerindeki tüketim hala devam ediyor. Gelecek yıllar için önemli hedefler koyduk. 2023’te alışveriş merkezlerinin cirosunu 200 milyar lira olarak belirledik. Türkiye’de şuan da 385 alışveriş merkezi bulunuyor. 2023’te bu sayıyı 475’e yükseltmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantıda, Boyner Mağazaları Genel Müdürü Bülent Başaran ile Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da alışveriş merkezlerindeki yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya, Diyarbakır ve bölge illerde bulunan yatırımcıların temsilcileri katıldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler