SON DAKİKA

Doğal çiçek soğanlarının 2017 yılı ihracat listesi

20 Ocak 2017, Cuma - 10:10
ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 yılı için doğadan toplanarak ihracatı yasaklanan, kotayla sınırlandırılan ve ihracat miktarları ile ihracatı üretimden serbest olan çiçek soğanlarını belirledi.

Bakanlığın, 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek "Doğal Çiçek Soğanlarının 2017 yılı İhracat Listesi Hakkında Tebliği", Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, doğadan toplanmak suretiyle ihracı yasak olan çiçek soğanı türleri şöyle:


"Allium (Yabani soğan), Anemone (Yoğurt çiçeği), Crocus (Çiğdem), Fritillaria türleri, Lilium (Zambak) türleri, Muscari (Muskari), Sternbergia (Kara çiğdem), Tulipa (Lale) türleri, Eminium, Biarum, Geranium tuberosum (Deve tabanı), Dracunculus vulgaris (Yılan bıçağı), Nympheaceae (Nilüfer), Orchidaceae (Salep), Arum (Yılan yastığı), Pancratium maritimum (Kum zambağı), Hyacinthus orientalis (Şark sümbülü), Gentiana lutea (Censiyan), Cyclamen (Sıklamen) (C. coum, C. cilicium ve C. hederefolium hariç), Galanthus (Kardelen) (G. elwesii ve G. woronowii hariç), İris (Süsen), Paeonia (Şakayık), diğer yumrulu ve soğanlı türler."

İhracatı kotaya tabi olan çiçek soğanları ise "Cyclamen cilicium (Sıklamen), Cyclamen coum, Cyclamen hederefolium, Galanthus elwesii (Toros kardeleni), Galanthus woronowii (Karadeniz kardeleni), eranthis hyemalis (Sarı kar çiçeği), Leucojum aestivum (Göl soğanı), Urginea maritima (Ada soğanı)." olarak belirlendi

Tebliğe göre, "Lilium candidum (Miszambağı), Lilium martagon (Türk zambağı), Iris tuberosum (Süsen), Calla aethiopica (Kalla), Polyanthus tuberosa (Sümbülteber), Fritillaria persica (Adıyaman lalesi), Fritillaria imperalis (Ters lale) , Anemone blanda (Yoğurt çiçeği), Geranium tuberosum (Deve tabanı), Sternbergia lutea (Kara çigdem), Dracunculus vulgaris (Yılan bıçağı), Arum İtalicum (Yılan yastığı), Arum dioscorides" çiçeklerinin soğanlarının ihracatı ise üretimden serbest olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler