SON DAKİKA

Doğu Anadolu’da kış

19 Ağustos 2018, Pazar - 01:20
ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bölgede kışın en sert geçtiği illerden olan Erzurum'da gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdürdü.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ağaç ve bitkilerin kırağı tuttuğu kentte, belediye ekipleri yollarda tuzlama ve kaldırımlarda kar küreme çalışması yürüttü.

Karla mücadele ekipleri, yolların ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor. İş makinesi desteğindeki bazı ekipler de ana arterlerde hazır tutuluyor.

- Köylüler yaylalara traktörlerle saman taşıdı

Ardahan'da kent merkezini beyaza bürüyen kar yağışının ardından soğuk hava etkili oluyor.

Yoğun sisin de etkili olduğu şehirde, ağaç ve bitkiler kırağıyla kaplandı.

İl merkezine bağlı Bağdeyen köyü sakinleri, kar yüzünden kamyonların gidemediği köyün yaylasına, hayvanlarını beslemek için traktör ile saman ve ot balyaları götürdü.

Kar yağışının olmadığı güney kesimlerde ise besiciler araziye çıkardıkları koyunlarını otlatmaya çalıştı.

- Dereler buz tuttu

Kars'ta ise Kars Belediyesi, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle Sarıkamış ilçesine bağlı Yarkaya köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Çamuşlu köyündeki kar yağışı ve tipi nedeniyle bu köylere ulaşım sağlanamıyor.

Selim ilçesi Karahamza köyünde dereler buzla kaplandı, ağaçlar, elektrik ve telefon direkleri kırağı tuttu.

Soğuk hava yaban hayatını da olumsuz etkilerken tilkilerin, kuşların yiyecek aradığı gözlendi.

- Vatandaşlar yürümekte zorlandı

Ağrı'da etkili olan soğuk hava nedeniyle ev ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Ev ve araçların camlarının buz tuttuğu kentte, ağaçlar ve bitkiler de kırağı ile kaplandı. Vatandaşlar buzla kaplı yollarda yürümekte güçlük çekti.

Vatandaşlardan Serkan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havaların etkisini göstermeye başladığını belirterek, "Özellikle Ağrı'da sıfırın altında 20 dereceye düşen dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiliyor." dedi.

Vatandaşlardan Fazıl Zengin de Ağrı'nın yedi ay kar altında kaldığına işaret etti. Gece aşırı soğukların yaşandığını anlatan Zengin, "Bazı kişiler yaklaşık 10 ton kömür yakıyor. Bazılarının ise bütçesi elvermiyor. Zaten bu kar kışta insan soğuklara dayanamıyor. Ben evimde günde üç defa soba yakıyorum yine de gece kalktığımızda ev buz gibi oluyor." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler