SON DAKİKA

Doğu’da en soğuk hava Ardahan ve Kars’ta görüldü

09 Ağustos 2018, Perşembe - 08:10
ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk hava Ardahan ve Kars'ta hissedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın bölge genelinde az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus beklenmesi nedeniyle yolcu ve yayaların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 18, Ardahan'da 13, Erzurum'da 9, Ağrı'da 7, Iğdır'da 4, Erzincan'da 3 ve Tunceli'de sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise Erzincan'da 11, Tunceli ve Iğdır'da 10, Ağrı'da 7, Erzurum ve Kars'ta 3, Ardahan'da 1 derece olması bekleniyor.

- Ardahan'da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 13 derece olduğu kentte, gündüz de yer yer sıfırın altına inen soğuklar, insanların yaşam şartlarını zorluyor.


Özellikle açık alanda çalışmak zorunda kalanlar, bir yanda işlerini yapmanın telaşında olurken, diğer yandan da soğuklarla mücadele ediyor.


Kentin farklı noktalarında devam eden inşaat çalışmaları sırasında inşaat işçileri açık alanda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.


İşçilerden Ersin Demir, zorlandıklarını belirterek, "Ancak burası Ardahan. Hava soğuk olsa da işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde de ısınmaya çalışıyoruz." dedi.


El arabası içinde yakılan ateşle işçiler sırasıyla ısınmaya çalıştı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler