SON DAKİKA

Doktordan, diyabetlilere şarkılı destek

26 Mayıs 2018, C.tesi - 13:55
İSTANBUL (AA) - MUTLU BOZDAĞ - Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik, diyabete dikkat çekerek bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bestelenen ve şarkıcı Doğuş tarafından seslendirilen şarkıya eşlik ederek, video klibi için kamera karşısına geçti.

Prof. Dr. Alper Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabet ve tedavisiyle ilgili farkındalığı artırmak için Yankı Alper tarafından bestelenen ve Doğuş tarafından seslendirilen "Asla Vazgeçme" isimli şarkının diyabet hastaları için çok önemli ve özel olduğunu söyledi.

Şarkıyı anlamlandırabilmek için hastalığın tedavisinde günümüzde gelinen noktayı ve tıp camiasındaki bakış açısını iyi anlamanın gerekli olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"Diyabetin tedavisinde maalesef çok fazla rant söz konusu. Ben de madem televizyonlara, radyolara çıkıp sesimi duyuramıyorum, o zaman böyle bir projede bulunayım dedim. Sonra da hasta psikolojisine inanılmaz derecede pozitif etki katan bu şarkı yazıldı. Profesyonel müzisyenlere danıştık ve bestekar Yankı Alper çok güzel bir şarkı çıkarttı meydana. En önemlisi Doğuş Bey de şarkıya yepyeni bir kimlik ve yorum kazandırdı. Şarkıyı beraber yorumladık, klip çektik. Klipte çoğu şeker hastalarından oluşan bir ekiple çalıştık. Ben ve kızım da klibe eşlik ettik. Şarkı özellikle şeker hastaları tarafından büyük ilgi gördü ve kısa zamanda Youtube’de 315 bin kişiye ulaştı. Bundan dolayı çok güzel yorumlar ve tepkiler aldık. Küçük bir katkımız bile olduysa çok mutluyuz. Ayrıca parça radyolarda ve televizyon kanallarında da yayınlanarak geniş diyabetik kitlelere ulaştı."

Prof. Dr. Çelik, diyabetin tedavisinin mümkün olduğuna dikkati çekmek için müziğin motivasyonundan faydalanıldığına işaret ederek, yaklaşık 10 yıldır diyabete dikkat çekmek için yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada birçok çalışma gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda umut bekleyen hastalara hastalıkla mücadeleden vazgeçmemeleri için bir de şarkı yaptıklarını söyledi.

Şarkının klibinde diyabet tedavisi gören ve hastalık nedeniyle ameliyat olan kişilerin de oynadığını dile getiren Çelik, "Hayatın koşturmacasını da o klip içerisinde yansıtmaya çalıştık. Hastalarımızın günlük hayatlarından kesitler sundular adeta. Güzel bir çalışma oldu. Müziğin büyüsünden hastalık tedavisinde faydalanacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tedavi gören hastalarımız da dahil herkes bu eserden çok güzel ve pozitif bir enerji aldığını söyledi. Herkes tarafından takdir edilmek de bizi mutlu etti. Daha iyi şeyler bulmak için bir enerji buluyoruz içimizde." diyerek sözlerini tamamladı.

- "Umarım şarkımız hastalıkla mücadelede önemli bir motivasyon kaynağı olur"

Şarkıcı Doğuş da hastalığın tedavisinde gelinen noktayla tıp camiasındaki bakış açısının iyi anlaşılması gerektiğini dile getirerek, projenin kendisine geldiğinde hastalar için çok olumlu bir çalışma olduğunu düşünerek, teklifi hemen kabul ettiğini, ortaya da çok güzel bir eser çıktığını söyledi.

Çalışmanın sağlık açısından çok önemli bir proje olduğunu aktaran Doğuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hemen teklifi kabul ettim ve klibini çektik. Değerli Alper Çelik Hocam da bu önemli eserde bize hastalarıyla beraber eşlik etti. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Ayrıca Alper Hocam bu alanda hastalarımız ve ülkemiz adına önemli bir değer. Onun için kendisine çok önem göstermek lazım. Çünkü kendisi son dönemlerde ülkemizde iyice artan diyabette başarılı operasyonlara imza atıyor. İlaçsız tedaviyle bu alanda birçok hastayı sağlığına kavuşturdu. Bu anlamda projelerinde bulunmaktan son derece gurur duydum. Şarkı ve kliple ilgili özellikle hastalardan çok güzel tepkiler aldık. Şarkımız son yıllarda artan hastalıkla mücadelede çok umutlu mesajlar içeriyor. Şeker hastalarına tedavilerinde ’asla vazgeçmeyin, hep umutlu kalın’ mesajını aşılamaya çalıştık. Umarım şarkımız hastalıkla mücadelede önemli bir motivasyon kaynağı olur."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler