SON DAKİKA

BRICS Liderler Zirvesi

05 Mayıs 2018, C.tesi - 19:05
ŞİAMIN (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bu yılki BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) Zirvesi’nin, 2’nci "altın 10 yılın" kapılarını açacağını söyledi.

Şi, ülkenin güneyindeki Şiamın kentinin ev sahipliğini üstlendiği BRICS Zirvesi kapsamında, konuk devlet liderlerini akşam yemeğinde ağırladı. Çin Devlet Başkanı Şi ve liderler, yemek öncesi toplu aile fotoğrafı çektirdi.

Yemekten önce konuşan Şi Cinping, geçen 10 yılda ekonomi ve ticaret alanında yapılan çalışmalarla güzel sonuçlar alındığını belirterek, bu yılki zirvenin 2’nci "altın 10 yılın" kapılarını açacağını dile getirdi.

Şi, bununla beraber zirvenin "gelişmekte olan ülkeler ve yükselen piyasalar için parlak bir gelecek sunacağı"nın altını çizdi.

Şi Cinping, Mısır, Gine, Tayland, Meksika ve Tacikistan liderlerinin yarın katılacağı "Gelişmekte Olan Ülkeler ve Yükselen Pazarlar" isimli toplantıda, uluslararası kalkınma ve iş birliği konularına odaklanacaklarını belirtti.

Liderlerin yemeğe geçtiği sırada ise kentteki gökdelenlerde yapılan ışık gösterileri ile görsel şölen sunuldu.

Konuk liderler, yemekten sonra BRICS Kültür Festivali programına katıldı. Çin’in geleneksel ve modern dansları ile çeşitli müzik türlerinin harmanlandığı program sonunda liderler, gösterileri ayakta alkışladı.

- Anlaşmalar

BRICS liderlerinin yaptığı toplantılar sonrasında, BRICS Ekonomik İş birliği Eylem Programı, BRICS İnovasyon İş birliği Eylem Planı, BRICS Gümrük İş birliği Stratejik Çerçeve Anlaşmaları’na imzalar atıldı.

Ayrıca, BRICS İş Konseyi ve BRICS Yeni Kalkınma Bankası arasında da mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler