SON DAKİKA

Domotex Hannover Fuarı’nın ardından

25 Eylül 2018, Salı - 22:00
GAZİANTEP (AA) - Almanya'da 12-15 Ocak tarihlerinde düzenlenen Domotex Fuarı'na Gaziantep'ten katılan 83 firma, 2018 tasarımlarını sergiledi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, fuarın ardından yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in halı üzerine büyük hikayeler yazdığını belirtti.

Gaziantepli halıcıların kenti bu sektörde dünya liderliğine taşıdığına işaret eden Hıdıroğlu, diğer sektörlerde de yeni hikayeler yazmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu da başarı hikayelerinin 13 yıl önce başladığını, uluslararası arenada hem Gaziantep'i hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ve kısa sürede dünyada tanınır hale geldiklerini bildirdi.



2018 koleksiyonlarının tanıtımını yaptıkları Domotex Fuarı'nda önemli dönüşler aldıklarını ifade eden Topçuoğlu, katılımcı firmaları ve ziyaretçileri, nisan ayında Gaziantep'te gerçekleştirilecek Domotex Turkey'e davet etti.

- Fuar hakkında



Halı sektörü açısından dünyanın en önemli fuarlarından olan ve bu yıl 12-15 Ocak tarihlerinde Almanya'da düzenlenen Domotex Hannover'e, 63 ülkeden bin 556 firma katıldı.

106 bin 321 metrekarelik sergi alanına sahip fuara Türkiye'den katılan 160 firma, birbirinden güzel halılarını 21 bin 880 metrekarelik alanda sergiledi. Metrekare bazında 9. kez birinci olan Türkiye'yi, Almanya ve Belçika izledi.

Gaziantep'ten fuara katılan 83 firma, yaklaşık 6 aydır yoğun şekilde çalışarak ortaya çıkardıkları halıları ilk kez fuarda sergilemiş oldu.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler