SON DAKİKA

Dörtyollular lösemi hastası Buse için harekete geçti

21 Ekim 2016, Cuma - 20:18
HATAY (AA) - Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan lösemi hastası 9 yaşındaki Buse Kaba’nın sağlığına kavuşması amacıyla başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasına katılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yaklaşık 10 ay önce "Akut lenfoblastik lösemi" teşhisi konan Buse’nin durumundan haberdar olan Kaymakamlık, Belediye, Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kampanya başlatmaya karar verdi.

"Yiğit Dörtyol hayat kurtarmak senin kanında var" sloganıyla düzenlenen kampanya için Atatürk Anıtı önünde Türk Kızılayı tarafından stant açılarak, Buse’ye uygun kök hücre bulmak için kan bağışları kabul edilmeye başlandı.

Baba Mehmet Kaba, yaptığı açıklamada, başta Kaymakamlık ve Dörtyol Belediyesi yetkilileri olmak üzere tüm ilçe halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyen Kaba, "Kızım için bağışlanan bu kök hücre ve kanların inşallah kızımla beraber birçok hayatı kurtaracağına eminim, herkesten Allah razı olsun." dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da kampanyanın ilgi görmesinden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Buse için uygun kök hücrenin bulunmasını temenni eden Toksoy, destek verenlere teşekkür etti.

Öte yandan, 4. sınıfa giden ve hastalığı nedeniyle eğitimini yarıda bırakan Buse için birçok kişi standa geldi. Form doldurmak için uzun kuyruklar oluşturan çok sayıda vatandaş kan verdi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler