SON DAKİKA

Dünya Bankası’ndan Kosova’ya 34 milyon avroluk kredi

20 Ekim 2017, Cuma - 21:00
PRİŞTİNE (AA) - Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti ile Dünya Bankası Kosova Müdürü Marco Mantonavelli, ülkedeki özel sektörün gelişimi ve yeni istihdam imkanları sağlamak amacıyla toplam 34,3 milyon avro değerinde iki kredi anlaşması imzaladı.

Kosova Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Hoti’nin Dünya Bankası ile tüm yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından İhracat için Rekabet ve Hazırlık Projesi ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Projesi için ek finansman sağlayacak iki kredi anlaşmasının imzalandığını söylediği bildirildi.

İlk anlaşmanın ticaret mevzuatını geliştirme ve uluslararası standartlarda ihracat için elverişli bir ortam oluşturmayı amaçladığı kaydeden Hoti, ikinci anlaşmanın ise ülkedeki tarım sektörüne katkı sağlamayı amaçladığı ifade etti.

İki anlaşmanın 34,3 milyon avro değerinde olduğunu aktaran Hoti, alınan kredinin 5 yıllık ödemesiz dönem olmak üzere 25 yıllık vade dönemi bulunduğunu dile getirdi.

Mantovanelli de bu projelerin finansmanının Dünya Bankası Grubunun stratejisinin bir parçası olduğunu ifade ederek, kredi ile daha sürdürülebilir ekonomik gelişim için Kosova’ya yardımcı olmanın amaçlandığını belirtti.

Her iki kredi de Dünya Bankası Grubu’nun Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) tarafından verilmekte. Anlaşmalar hükümet tarafından onaylandıktan sonra, Kosova Meclisine gönderilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler