SON DAKİKA

Dünya Kuduz Günü

28 Eylül 2016, Çarşamba - 10:54
İZMİR (AA) - İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, kuduz hastalığına ilişkin, sahipli sahipsiz demeden hayvan sağlığı, dolayısıyla da insan sağlığı için koruyucu veteriner hekimlik hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinin, sorunun tek ve etkin çözümü olduğunu bildirdi.

Dünya Kuduz Günü dolayısıyla açıklama yapan Özdemir, kuduz hastalığının insanlarda sık görülmemekle birlikte ölümle sonuçlanabildiği için önemli hastalıklardan biri olarak kabul edildiğini belirtti.

Koruyucu hekimlik hizmetlerinin tam anlamıyla yerine getirilmiş olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Özdemir, bunun için evcil hayvanların sağlık kontrollerinin ve aşılarının düzenli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Özdemir şunları kaydetti:

"Sahipsiz hayvanların yoğun olduğu bölgelerde kayıt, işaretleme ve aşılama çalışmaları en az kısırlaştırma çalışmaları kadar önemlidir. Sahipsiz hayvanların işaretlenmesine ve sahipsiz hayvan sayısının azaltılmasına verilen önem, sahipsiz hayvanların düzenli olarak aşılanması gerektiği gerçeğini değiştirmemektedir. Sahipsiz hayvanlar sorunu yalnızca veteriner hekimlik mesleğinin ya da yerel yönetimlerin hatta bazen sadece hayvan severlerin sorunuymuş gibi algılanmaktadır. Oysa hayvanların ve insanların ölümüne neden olabilecek bir hastalıkla mücadelede ciddi ve sürdürülebilir devlet politikaları uygulanmalıdır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler