SON DAKİKA

“Dünyada Türk müziğine ve cazına ilgi var“

21 Nisan 2017, Cuma - 07:25
NEW YORK (AA) - BETÜL YÜRÜK - Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, şarkılarıyla hem Türk müziğini hem de Türkiye’yi tanıttığını ifade ederek insanların Türk müziğine ve Türk cazına ilgisinin olduğunu belirtti.

Atakoğlu, New York’ta Lincoln Jazz Center’da verdiği konserin ardından AA muhabirine konuştu.

Şarkıcı Sezen Aksu ile üç dört yıl çalıştıktan sonra solo çalışmalarına döndüğünü anlatan Atakoğlu, Atlanta, Delaware ve New York’taki konserlerin ardından Washington’da ve çeşitli eyaletlerde konserlerine devam edeceğini söyledi.

- "Türk müziğini ve ülkemi tanıtıyorum"

Albüm çalışmalarının yanı sıra belgesel ve bale için bestelediği müzikleri Grammy ödüllü Kübalı davulcu Horacio Hernandez ve Kanadalı basçı Alain Caron ile çalarak değişik bir müzik sunmaya çalıştığını belirten Atakoğlu, "Şarkılarımla hem müziğimizi hem de ülkemi tanıtıyorum, insanların Türk müziğine, Türk cazına ilgisi var. Hem folklorik hem modern bir yapı buluyorlar. Müziğimle insanlara ulaşabildiğim için çok mutluyum." dedi.

Atakoğlu ayrıca yakında yeni bir albüm çıkaracağını, Brezilya ve İtalya’dan şarkıcıların parçalarını kendi dillerinde seslendireceğini ifade etti.

- "Dünya barışı için müzisyen olarak üzerime düşen görevi yaparım"

Dünyaya barış mesajı da gönderen Atakoğlu, "Din, dil, ırk hiçbir fark gözetmeden yaşayabilmeliyiz. Dünyada barış içinde yaşadığımız sürece sanatın ne kadar uzlaştırıcı ve birleştirici bir güç olduğunu anlayacağız. Ben müzisyen olarak üzerime düşen görevi yaparım. Müziğin dili bir ve herkese ulaşıyor." diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler