SON DAKİKA

DÜZELTME - “KPSS soruşturması savcısını tehdit davası“ başlıklı haberimizin altıncı paragrafında sehven “Mustafa Dokumacı“ olarak yer alan sanık avukatının ismi “Musa Aytimur“ olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

28 Eylül 2016, Çarşamba - 23:12
ANKARA (AA) - KPSS’deki usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’a, "örgüt üyelerinin gözaltına alınmasını ve yasa dışı faaliyetlerinin deşifre edilmesini engellemek için" telefonla şantajda bulunulmasına ilişkin tutuklu sanık Nuri Öztürk’ün yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Nuri Öztürk, bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Öztürk savunmasında, öğretmen olduğunu, KPSS soruşturması kapsamında evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alındığını, polis memurları tarafından hazırlanan tutanağın okutulmadan kendisine imzalatıldığını ileri sürdü.

Öztürk, evinde bulunduğu iddia edilen bazı kimlik fotokopileri ve tapu belgeleriyle ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Erkman’ın tehdit edildiği telefon numarasının kendisine ait olmadığını öne süren Öztürk, GSM hatları satan iş yeri sahibi Ümit Kocabel’i yaklaşık 15 yıldır tanıdığını ve arkadaşı olduğunu belirterek, "Ümit’ten hiç ses hattı almadım. Sadece data hattı aldım eşim ve baldızım adına. Daha önce de kendi adıma almıştım. Bazı telefon hattı sözleşmelerinde benim el ürünü yazılarım olduğunu hatırlamıyorum. Yardım olsun diye de hiç abone sözleşmesi doldurmadım. Okulda çalışanlar adına da hat almadım. Cumhuriyet savcısının tehdit edildiği hattı almadım, bir kimseye de verip tehdit ettirmedim." diye konuştu.

- FETÖ üyeliği iddiası

Müvekkilinin öğretmen olduğunu, bir süre tutuksuz yargılandığını ve kaçma şüphesinin bulunmadığını ifade eden sanığın avukatı Musa Aytimur ise dosyaya müvekkili aleyhine yeni bir delil girmediğini ve savcının tehdit edildiği telefon numarasının müvekkiline ait olmadığının ortaya çıktığını öne sürerek, tutuksuz yargılama ve beraat istedi.

Beyanları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Nuri Öztürk’ün tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanığın HTS kayıtlarını talep eden mahkeme, Savcı Erkman’ın tehdit edildiği telefon numarası alınırken temin edilen kimlik fotokopisinin istenmesine karar verdi.

Heyet, sanığın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısının bulunup bulunmadığının tespiti için varsa Aktif Eğitimciler Sendikası üyeliğinin, üyeliğin ne zaman başladığının, Bank Asya hesabı ile hesaptaki para hareketleri ve FETÖ mensuplarının telefonlarında bulunan Bylock’u kullanıp kullanmadığının incelenmesini istedi.

Davanın görülmesine 1 Aralık’ta devam edilecek.

- İddianame

Öztürk’ün, sahte abone sözleşmelerine istinaden aldığı 14 hattan birini, Savcı Erkman’a tehdit ve şantajda bulunması için kimliği henüz belirlenemeyen başka bir örgüt üyesine verdiği belirtilen iddianamede, Erkman’ı 22 Mart 2015’te arayan, kimliği belirsiz şüphelinin şantajda bulunduğu bildirildi.

İddianamede, Öztürk’ün, "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde şantaj, görevi yaptırmamak için direnme ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 53 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler