SON DAKİKA

Edirne’deki FETÖ/PDY davasında karar

22 Temmuz 2018, Pazar - 10:10
Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin aralarında iş adamları ve esnafların bulunduğu 7'si tutuklu 21 kişinin yargılandığı davada sanıklara 2 ile 7 yıl arasında değişen cezalar verildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Beytullah Baykal, Fahrettin Top, Kenan Yakar, Osman Okuyan, Salih Öztürk, Seçkin Kalmaz ve Tarık Altıerler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Sanıklardan Okuyan, savunmasında 15 aydır tutuklu bulunduğunu ve çok mağdur olduğunu belirtti.


Hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savunan Okuyan, "Suçlu değilim, 15 aydır tutukluyum ve mağdurum. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum." dedi.

Beytullah Baykal ve Salih Öztürk ise suçsuz olduğunu savunarak beraatlerini talep etti.

Diğer sanıklar da tahliyelerini isterken, avukatları da müvekkillerinin tutukluluk hallerine ilişkin savunma yaptı.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından açıkladığı kararda, TCK 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olma suçundan sanıklardan Osman Okuyan'a 7 yıl 6 ay, Fahrettin Top, Beytullah Baykal, Tarık Altıerler, Kenan Yakar'a 6 yıl 10 ay 15 gün, Salih Öztürk, Selçuk Kapuska, Ali Süerkan, Murat Topçu, Mahmut Kurt, Osman Sağlık, Çetin Avcı, Fahrettin Top, İsmail Fındık, İbrahim İplikçioğlu ve Nesrin Bulut'a 6 yıl 3 ay, Fatih Görkem Yöndem'e 2 yıl 6 ay, Özge Yöndem'e ise 2 yıl 1 ay ceza verdi.

Heyet ayrıca tutuklu yargılanan sanıklardan Okuyan'ın hükümle birlikte tutukluluk hali devamına, diğer tutuklu sanıklar Top, Baykal, Altıerler, Yakar ve Öztürk'ün ise tahliyesine karar verdi.

Tutuklu sanık Kalmaz ile tutuksuz yargılanan sanıklar Şener Şanal ile Sedat Dertli'nin dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler