SON DAKİKA

Edirneli berberlerden öğrencilere "bayram tıraşı"

22 Nisan 2019, Pazartesi - 10:40
EDİRNE (AA) - Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde ilkokulda öğrenim gören bazı kız ve erkek öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapıldı.

Edirne Valiliğinin "Saçlarda Bayram Havası Projesi" kapsamında, çocukları bayrama hazırlamak amacıyla, Meriç İlköğretim Okuluna gelen 3'ü kadın 9 kuaför, daha önce hazırlanan sınıfta, kız ve erkek öğrencilerin saç kesimlerini ve saç bakımını yaptı.

Erkek öğrenciler saçlarını istedikleri şekillerde kestirirken, kız öğrenciler genelde saçlarını kestirmek yerine ördürmeyi tercih etti.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da okula gelerek öğrencileri ziyaret etti.

- "Bayram hediyesi olarak saç bakımı yaptılar"

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, AA muhabirine, bayram öncesinde öğrencilerin mutluluğuna berberler olarak ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Geleceğin teminatı çocuklara daha fazla önem vermek gerektiğini vurgulayan Gül, "Bugün gerçekten çok güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Berber arkadaşlarımız duyarlı ve özverili davrandılar. Birçoğu dükkanını kapatıp geldi, çocuklarımızı mutlu edebilmek için. Çocuklarımıza bayram hediyesi olarak saç bakımı yaptılar, hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

- "Çocuklarımızın hepsi çok mutlu"

Edirne Valiliği Proje Birim Koordinatörü Şenol Filiz ise Edirne Valiliği Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi olarak "Saçlarda Bayram Havası Projesi"ni gerçekleştirdiklerini anlattı.

23 Nisan öncesi okuldaki tüm çocukların saç bakımlarının yapıldığını ifade eden Filiz, "Çocuklarımızın hepsi çok mutlu. İstedikleri gibi saçlarını kestiriyor, şekil verdiriyorlar. Saçlarına bakım yaptırıyorlar. Sevinçli bir şekilde bayramı kutlamaya hazırlanıyorlar." diye konuştu.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler