SON DAKİKA

Ege Denizi’ndeki deprem

23 Ağustos 2017, Çarşamba - 05:00
İSTANKÖY (AA) - Ege Denizi’nde meydana gelen depremde Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’nda hayatını kaybeden 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu’nun ailesi, oğullarının naaşını teslim aldı.

Baba Ali Kurtoğlu, anne Simin Kurtoğlu, kardeşi Canan Dereli ve kardeşinin eşi Ziya Dereli sabah saatlerinde İstanköy’e ulaştı. Cenazenin bulunduğu Kos Hastanesi’ne geçen aile, otopsisi ve bürokratik işlemleri tamamlanan cenazeyi alarak "B. Hızır Reis" feribotuyla Bodrum’a doğru yola çıktı.

Kos Emniyet Müdürü Konstantinos Kokoroskos hastaneye gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Kokoroskos, Kurtoğlu’nun hayatını kaybettiği depremde duvarı yıkılan binanın sahibi hakkında ön soruşturma başlatıldığını söyledi.

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosluğunun talebiyle açılan soruşturmanın, Başkonsolosluğun avukatı tarafından da takip edileceği öğrenildi.

- "Bodrum ve İstanköy aynı kaderi paylaştı"

İstanköy’de bulunan Rodos Başkonsolosu Barış Kalkavan, "Komşumuz Yunanistan’la sevinçlerimiz bir olduğu gibi acılarımız da bir. Bodrum ve İstanköy aynı kaderi paylaştı. Maalesef acı bir kaybımız var. Gencecik bir evladımızı kaybettik. Acılı aileyi cenazesini teslim alarak, Türkiye’ye gönderdik. Ailenin acısını paylaşıyoruz." dedi.

Tek tesellinin, 500’ün üzerindeki Türk vatandaşının Türkiye tarafından ivedilikle tahliyesi olduğunu belirten Kalkavan, "Burada özellikle soydaşlarımızın kurduğu İstanköy Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneğine, ilk andan itibaren yaralıların tespiti, tedavileri ve onlara ulaşılarak nakilleri sürecinde gösterdikleri büyük katkı için teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kalkavan, Yunan makamlarının gösterdiği iş birliğine dikkati çekerek, "Başta İstanköy yerel makamları ve Güney Ege Bölge Başkanlığı olmak üzere Yunan makamlarının da yardımda bulunduğunun altını çizmek isterim. Depremden sonra yaşanan maddi zararlara rağmen ellerinden gelen çabayı gösterdiler." diye konuştu.

Ada’da bulunan 9 camiden Defterdar İbrahim Efendi Camisi ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa Camisi’nin zarar gördüğünü anımsatan Kalkavan, "Yunan makamları bir komisyon kurarak diğer eserlerle birlikte bu camilerin de hasarlarını tespit etti. Camilerimizin restorasyonu bakımı hususunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her türlü yardıma hazır olduğumuz Yunan makamlarına iletildi." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler