SON DAKİKA

EGO otobüslerinde koltuklar yenileniyor

15 Ocak 2017, Pazar - 06:30
ANKARA (AA) - EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu başkentte toplu taşımada kullanılan 125 otobüsün koltuklarının yıl sonuna kadar yenileneceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir içi ulaşımın en önemli araçlarından olan ve günde yaklaşık 750 bin kişinin taşındığı EGO otobüslerinde, ekonomik ömrünü tamamlamış koltuklar yeni tip koltuklarla değiştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, koltukların yenilenmesi işleminin aşama aşama gerçekleştirileceğini, bu ay sonuna kadar 125 otobüsün koltuklarının değiştirileceğini belirtti. Gündoğdu, gerek görülmesi halinde, koltuk değiştirme işleminin yeni yılda da devam edeceğini bildirdi.

Gündoğdu, her gün 750 bini aşkın vatandaşın kent içi ulaşımda EGO otobüslerini tercih ettiğine vurgu yaparak, "Başkentlilerin ulaşımlarını güvenli ve konforlu şekilde yerine getirmeleri, birinci önceliğimizdir. Otobüslerimizde özellikle ekonomik ömrünü tamamlamış, hasar görmüş, kirlenmiş, yırtık ve kullanılamaz hale gelmiş koltukları yeniliyoruz, değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.


Koltuk yenileme çalışmaları kapsamında otobüs içlerinin de yeniden dizayn edildiğini ifade eden Gündoğdu, araçlardaki "balon tip" diye tabir edilen eski koltukların yerine, ekonomik ömrü uzun, daha sağlam ve daha rahat "ergonomik tip" koltukları monte edeceklerini belirtti.

EGO otobüslerine bazı "vandal ve sorumsuz" yolcular tarafından zarar verildiğini kaydeden Gündoğdu, "Böyle kişiler koltuk kılıflarını bıçakla kesiyor, oturduğu koltuğu özellikle kırıyor veya başka türlü zarar vererek kullanılamaz hale getiriyor. Vandallık olarak tanımlanan bu tip olaylar, yıpranmanın dışında oturma gruplarının çok büyük zarar görmesine neden oluyor.” değerlendirmesinde de bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler