SON DAKİKA

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli’de:

11 Temmuz 2017, Salı - 15:59
DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "15 Temmuz inanın bir darbe, hükümeti devirme, Recep Tayyip Erdoğan hükümetini yıkarak yerine yeni bir hükümet getirme girişimi değildi. Tarihe not düşsün diye söylüyorum; bu bir işgal girişimiydi." dedi.

Zeybekci, 15 Temmuz dolayısıyla Denizli Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Zeybekci, Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından şehit mezarlarına çiçek bıraktı.Bakan Zeybekci, programı kapsamında 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İstanbul’da şehit olan Haki Aras’ın eşi Firuze Aras ile kız Arzu Aras’ı evlerinde ziyaret etti.

Daha sonra, teröristlerce, 3 Temmuz’da Van-Hakkari karayolunda mayın ve patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesinde şehit düşen Uzman Çavuş Emrah Ceylan’ın evine giden Zeybekci aile yakınlarıyla görüştü.

Zeybekci ardından Polis Evi’de şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Bakan Zeybekci, buradaki konuşmasında, yazılı tarihe göre Türk milletinin hiçbir zaman teslim olmadığını, tüm samimiyetiyle şehadete yürüdüğünü ve belkide vatan, millet için en fazla can veren millet olduğunu belirterek, dünyada hiçbir ülkede 80’in üzerinde şehitlik bulunmadığını söyledi.

Zeybekci, ülkelerin "bilgi ve teknoloji üreterek ekonomik bağımsızlığına sahip çıkanlar" ve "bilgi ve teknolojiyi tüketen ülkeler" şeklinde ikiye ayrıldığını, Türk milletinin de bilgi ve teknolojiyi tüketen milletler sınıfına girmesi için zorlandığını dile getirdi. Bakan Zeybekci, "2 binli yıllardaki ekonomi operasyonu ile 15 Temmuz’daki darbe girişimi bunun yansımasıdır." dedi.

- "15 Temmuz işgal girişimiydi"

15 Temmuz’u iyi okumak gerektiğini, milletin o gün bir destan yazdığını vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, Çanakkale’de bile bile şehadete yürüyen Mehmet’in aynısıdır. 15 Temmuz inanın bir darbe, hükümeti devirme, Recep Tayyip Erdoğan hükümetini yıkarak yerine yeni bir hükümet getirme girişimi değildi. Tarihe not düşsün diye söylüyorum; bu bir işgal girişimiydi. Türkiye’nin doğusunda da güneydoğusunda da mezhebi belirsiz bilmem insanlar yaratma projesiydi. Yani Türkiye’de ortamı öyle bir hale getireceklerdiki içeride veya başka yerlerde bir parçamızı koparsalar bile ses çıkaramaz hale gelecektik. Operasyon buydu. O ruhunu, vicdanını, soyunu ve sopunu bir yerlere satmış olan, o hastalıklı zihniyet bu operasyonun da bir parçası. Şöyle etrafımıza baktığımızda oynanan oyunu Türkiye’nin bir parçasının koparılması hareketlerini de görüyoruz."

Ülkeye göz diken her kim olursa olsun onlara cevap vermeye her yerde ve her daim hazır olduklarını ifade eden Zeybekci, "Çardak havalimanı girişine, o gece destan yazan halkımız için vatan aşkına Allah adına ’dur’ diyenler adına ’dur anıtı’ dikeceğiz." dedi.

"15 Temmuz’u unutmayacağız, unutulmayacak." diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"15 Temmuz basit bir darbe girişimi değildir. Artık bu millet, bu kültür ve İslam coğrafyasının çadır direği olarak ilelebet duracaktır. 15 Temmuz’u inşallah bu milletin ihanete, işgale karşı tek vücut olmasıdır. Bakın durmadılar ve durmayacaklar. Kahroluyorlar. Geçtiğimiz gün, bizim öyle bir talebimiz de yok... oradaki kardeşlerimizin 16 Temmuz günü Avusturya’da beraber olmakla ilgili bir programı var. Resmi bir başvurumuz da yok. Gideriz gitmeyiz. Duyuyorum bir yerden sırf siyasete malzeme olsun diye, sırf bu millete karşı böyle bir millete karşı sövmek sanki onlara karşı kahramanlık. ’Nihat Zeybekci gelirse izin vermeyiz.’ Senden izin isteyen mi? var. Bu ne nezaketsizlik ama onu da sevindirmeyeceğiz. Mevzu bahis vatansa bu ülkenin menfaatiyse geri kalanı teferruattır."

Zeybekci, gerçek bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini, ekonomik kalkınma mücadelesinin kesintisiz devam edeceğini belirtti.





























Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler