SON DAKİKA

Yeni adli yıl başlıyor

06 Mayıs 2018, Pazar - 12:00
ANKARA (AA) - Yargıda Birlik Derneği Başkanı Musa Heybet, "Türk yargısının yeni dönemi adalet, ehliyet ve liyakat üzerine olacaktır. Tüm hakim ve savcıların yargı yönetiminden beklentisi de bu yöndedir. Yargı içinde her türlü siyasi ya da ideolojik kamplaşma ve gruplaşmaya fırsat verilmeyerek, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirilmesi ve geliştirilmesi tüm yargının önceliği olacaktır." ifadelerini kullandı.

Heybet, yayımladığı mesajında, yeni adli yılın hakim ve savcılara, avukatlara, yargı mensuplarına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yargı mensuplarının hukuk devletinin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmenin verdiği onuru yaşadığını belirten Heybet, 2014’ten bu yana Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), yargıyı kendi amaçları için kullanmasına karşı çıkarak gerçek adalet için mücadele ettiklerini vurguladı.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında yargı mensuplarının darbeye karşı durduğunu anımsatan Heybet, bu sürecin örnek alınacak bir dönem olduğunu belirtti.

Yargının, demokrasi ve hukukun yanında saf tutarak demokrasi tarihine onur sayfası açtığına dikkati çeken Heybet, hain darbe girişimine karşı Türk yargısının verdiği sınavın tarihe altın harflerle geçtiğini bildirdi.

FETÖ’nün yargıya zarar verdiğini ifade eden Heybet, "Bu, bazı hakim ve savcıların yargı görevini bağımsız ve tarafsız şekilde yapma vasfını kaybetmelerine neden olmuştur. Geçtiğimiz süreçte yargımızın kendi içinde yer alan örgütle bağlantılı hakim ve savcıları meslekten uzaklaştırması bu açıdan önem taşımaktadır. Bu dönemde yapılan işlemlerle Türk yargısı olması gereken noktaya gelmiş ve gerçek işlevine kavuşmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Türk yargısının bundan sonra da gerektiğinde anayasa ve kanunların verdiği yetkiyi demokrasi ve hukuk devletini korumak için kullanacağını anlatan Heybet, hakim ve savcıların hukuk devletini korumak, daha da geliştirmek konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü, Türkiye’ye hizmet etmenin heyecanı ve onurunu yaşadığını belirtti.

"Hakim ve savcılar, hukuku hakim kılmak inanç ve kararlılığıyla görevlerine önümüzdeki süreçte de devam edecektir." ifadesini kullanan Heybet, şunları kaydetti:

"Yeni adli yılın başlaması münasebetiyle tüm yargı mensupları ile çalışanlarına Türk yargısı adına üstün gayret ve hizmet anlayışları nedeniyle müteşekkir olduğumuzu bildirmek isteriz. Türk yargısının yeni dönemi adalet, ehliyet ve liyakat üzerine olacaktır. Tüm hakim ve savcıların yargı yönetiminden beklentisi de bu yöndedir. Yargı içinde her türlü siyasi ya da ideolojik kamplaşma ve gruplaşmaya fırsat verilmeyerek, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirilmesi ve geliştirilmesi tüm yargının önceliği olacaktır. Yargıda Birlik ailesi olarak yeni adli yılın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm yargı mensupları ile çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler