SON DAKİKA

Elazığ’dan Halep’e yardım

16 Ocak 2017, Pazartesi - 13:55
ELAZIĞ (AA) - Elazığ’dan Halep’e, "Halep’e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan 3 tır un gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan, Memur Sen’in de destek verdiği kampanya kapsamında, hayırsever iş adamları ve vatandaşların yardımıyla toplanan unu taşıyan tırlar Elazığ İstasyon Meydanı’na getirildi.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Erdal Altunbaş, burada yaptığı açıklamada, genel merkezlerinin başlattığı "Halep’e Yol Açın" kampanyası kapsamında Elazığlı hayırseverin desteğiyle 3 tır un topladıklarını söyledi.

"Yarın da saat 23.00 sıralarında, bu kampanya kapsamında Cilvegözü’ndeki mitinge katılacağız." diyen Altunbaş, şunları kaydetti:

"Halep’i, Suriye’yi yüreğinde hisseden kardeşlerimizle Halep’te, Suriye’de yaşanan drama insanlığın dikkatini çekmek için, bu katliamın dünya kamuoyuna duyurulması için buradan hareket edip Cillvegözü’ndeki büyük mitingde olacağız. İnşallah bu sayede insanlığın dikkatini bir nebze çekmiş oluruz. Bu dramın, bu katliamın son bulması için bir çabamız olmuş olur."

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de kampanya kapsamında Türkiye’nin 81 ilindeki yardım tırlarının yola çıktığını belirtti.

17 Aralık Cumartesi Reyhanlı’da bir araya geleceklerini aktaran Bahşi, "Halep’teki zulme, ’dur’ demek ve onlara yardımcı olmak için orada olacağız. Oradaki kardeşlerimize Rabbim yardım etsin. Gerçekten büyük bir zulüm var şu anda orada. O zulmü yapan ve buna ortak olan herkesi buradan lanetliyorum, kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra tırlar yapılan duanın ardından yola çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler