SON DAKİKA

Enez Av ve Balık Festivali

23 Ağustos 2017, Çarşamba - 10:00
Edirne’nin Enez ilçesinde düzenlenen Av ve Balık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin son gününde limanda yüzme ve yağlı kazık üzerinde yürüme yarışmaları düzenlendi. Çok sayıda kişinin izlediği yarışmalarda katılımcılar dereceye girebilmek için büyük çaba sarf etti.

Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin uzun bir aradan sonra bu yıl yeniden yapıldığını anlattı.

Kentin tanıtımı için bu tür festivallerin önemine değinen Ersöz,’’Enez’in güzelliklerini herkes görsün ve tanısın istiyoruz. İlçeye gelen herkesin limandan muhteşem güzellikte batan kızıl güneş ve ona eşlik eden balıkçı teknelerini, flamingoları, sokak aralarında yürürken Bizans döneminden kalma tarihi eserleri görmesi gerekiyor. Enez gerçekten muhteşem bir şehir’’ diye konuştu.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da düzenlenen festivalin turizm kenti olan Enez’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Festivalin 15 yıl aradan sonra tekrar düzenlendiğini vurgulayan Bostancı, kültürel, sanatsal açıdan dolu dolu bir festival geçirdiklerini söyledi.

İlçenin her yıl değerine değer kattığını anlatan Bostancı, ’’Enez ilçesi tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. İlçemiz dünyaya ve Türkiye’ye açılım içindedir. Nüfusumuz her yıl artmaktadır. Şu anda ilçede yaklaşık 100 bin kişi bulunmaktadır. Sahildeki emlak değerleri 3 kat artmıştır. Bizde vatandaşlarımızla köprü görevi görüyoruz. Her şey çok güzel gidiyor bu güzellikler halkımıza da yansımış durumda" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalar düzenlendi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler