SON DAKİKA

Engelli oğlu için yaşama tutunuyor

24 Mayıs 2016, Salı - 12:27
OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Fatma İzzo, evinin bombalanması sonucu enkaz altında kalan ve belden aşağısı felç olan oğlu için hayat mücadele ediyor.

Suriye’nin Hama kentinden 4 yıl önce Osmaniye’ye gelen ve tek odalı evde kalan 75 yaşındaki İzzo, evlerinin bombalanması sonucu iki oğlunun enkaz altında kalarak yaralandığını söyledi.

Bombardıman sonrası oğullarının güçlükle enkaz altından çıkarıldığını belirten İzzo, "Saldırıda yıkılan evimizin enkazının altında kalan bir oğlumun belden aşağısı felç oldu, vücudunda büyük yaralar oluştu. Diğer oğlum da sol ayağını ve sağ gözünü kaybetti." dedi.

Oğlu Nidal’ın (42) felç olduğunu ve başka birine bağımlı yaşamak zorunda olduğunu anlatan İzzo, şunları kaydetti:

"Diğer oğlum Osmaniye’de ailesiyle ayrı evde kalıyor. Nidal’a ise ben bakıyorum. Türkiye’de tedavisi yapıldı fakat sağlığına kavuşamadı. Belden aşağısı felçli olarak yaşamak zorunda. Bakımını güçlükle yapıyorum. Vücudunda yaralar var. Yaraların pansumanı zor oluyor. Tedavisi için hastaneye gidip geliyoruz. Fakat oğlumu bir kenara atamam, ona bakmak zorundayım. Allah güç, kuvvet veriyor, sabrediyoruz, yokluk içerisinde oğluma bakmaya çalışıyorum. Oğlum, kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için zor günler yaşıyoruz. Nidal, iki kızım ve torunlarımla 12 kişi, kiradaki tek odalı evde kalıyoruz. Eşim ve torunlarım çalışarak kirayı ve ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyor. Yardımseverlerden yardım bekliyoruz."

- Dünya gerçek teröristi görmüyor

Dünyanın en büyük teröristi görmezden geldiğini iddia eden İzzo, "Dünya teröristlerle uğraşıyor, fakat Suriye’deki en büyük terörist Esed’i görmezden geliyor." diye konuştu.

Nidal İzzo ise durumuna annesinin çok üzüldüğü dile getirerek, Suriye’de ailesiyle mutlu bir yaşam sürerken, savaşla hayatlarının cehenneme döndüğünü anlattı.

Esed güçlerinin saldırıları sonucu bedensel engelli olarak yaşamak zorunda kaldığını aktaran Nidal, "Saldırılar beni bu duruma getirdi. Allah annemden razı olsun. Çalışamamak, ailemin bu zor günlerinde onlara destek olamamak beni kahrediyor. Elektrikli tekerlekli sandalyeye ihtiyacım var. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler