SON DAKİKA

Engellilere “beş yıldızlı“ bakım

18 Ocak 2017, Çarşamba - 03:10
ŞANLIURFA (AA) - YASİN DİKME - Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü denetiminde faaliyet gösteren özel bakım merkezi, sunduğu imkanlarla engellilere beş yıldızlı otel konforunda bakım hizmeti sunuyor.

Yaklaşık 5 yıl önce hizmete giren ve bir süre önce yenilenen bakım merkezi, 204 engelli kapasitesiyle sadece Şanlıurfa’nın değil bölgenin en büyük bakım merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yönlendirilen kimsesiz, ailesi tarafından terk edilmiş ya da yakınları tarafından bakılamayan engellilere beslenme, kişisel bakım, psiko-sosyal destek ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra farklı imkanlar sunulan merkezde, berberden oyun salonuna ve engellilerin gelişimleri için çeşitli atölyelere kadar pek çok imkan bulunuyor.

Bedensel ve zihinsel engellilere hizmet verilen merkezde, bebekler de dahil her yaş grubundan 102 engelli kalıyor. 54 personelin titizlikte görevini yürüttüğü merkez, sağladığı imkanlarla engellilere umut oluyor.

Merkez müdürü Evren Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bloktan oluşan bakım merkezinde aralarında her yaş grubundan engellilerin bulunduğunu belirtti.

Kapasitesinin yarısı kadar bedensel ve zihinsel engelliye hizmet verdiklerini anlatan Aslan, bölgenin en büyük merkezi olarak çevre illerden engellileri de kabul ettiklerini söyledi. Aslan, "Bölgede 3 engel grubuna hizmet veren tek kurumuz. Merkezimize Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Mardin, Gaziantep, Hatay gibi illerden gelen engelli misafirler, buraya uyum sürecini sağlayıp huzurlu ve refah için hayatlarını geçiriyor. Bizler de bu mutluluğa ufak da olsa bir katkı sağladığımız için mutlu oluyoruz. Temel amacımız engellinin yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek. Bizler bu ilkeyle hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Engellilerin rahat bir ortamda yaşamaları için titizlikle hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Merkezimizde kalanlara, uzman personeller tarafından kişisel ihtiyaçları, beslenmeleri, çamaşırlarının yıkanması gibi hizmetlerin yanında psiko-sosyal destek hizmetleri de sunuyoruz. Engellilerimiz ile çeşitli etkinlikler yapılıyor. Rahat bir ortamda yaşamaları için ellimizden geleni yapıyoruz. Engellilere insan onuruna yakışır huzurlu bir ortamda 5 yıldızlı otel konforunda bakım hizmeti sağlıyoruz."


- "Zamanımız güzel geçiyor"

Merkezde kalan alzaymır hastası 80 yaşındaki Zeynep Demir, merkezde çok mutlu olduğunu belirterek, kendilere böyle bir imkan sağlandığı için yetkililere teşekkür etti.

Yaklaşık 6 ay önce Osmaniye’den gelen bedensel engelli Mahmut Tanık da bakım merkezinde sıcak bir ortamda yaşamını sürdürdüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Merkezde pek çok etkinliğe katılabildiklerini belirten Tanık, "Burada birçok imkan var. Canımız sıkıldığında buradakilerle sohbet ediyoruz, tavla, okey oynuyoruz. Her gün farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zamanımız güzel geçiyor." ifadesini kullandı.

- Çocuklara anne şefkatiyle yaklaşıyorlar

Çalışanlardan Gönül Çelik, engellilerin yaşama tutunmaları için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Merkezdeki engelli çocuklara da anne şefkatiyle yaklaştıklarını anlatan Çelik, Hatay’dan gelen elleri, ayakları tutmayan ve zihinsel engeli 6 yaşındaki Berat Kırat’ı çok sevdiğini ifade ederek, "Ailemizin en küçük üyesi küçük Berat. Anne ve babası ayrılmış. Ailesi bakamayınca Berat’ı sosyal hizmetlere veriyor. Oradan da bize geldi. Çocuğumuzun elleri, ayakları tutmuyor aynı zamanda zihinsel engelli de var. Onu her gün mamayla besliyoruz. Bakımını yapıyoruz." diye konuştu.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler