SON DAKİKA

Ensar Vakfı Genel Kurulu

28 Mayıs 2017, Pazar - 16:36
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un en büyük kahramanlarından birinin de gençler olduğunu belirterek, "Geçmişteki o acı hatıraları bizzat yaşamadıkları halde darbe teşebbüsü anlaşılır anlaşılmaz takdire şayan bir sezgiyle gençlerimiz hemen harekete geçtiler. Tankların altından girip üstünden çıkmaktan, darbeci hainlerin üzerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarmaya kadar gençlerimiz hep ön saflardaydılar." dedi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ensar Vakfı Genel Kurulu’nun açılışında, kendilerinden önceki nesillerin tek parti CHP’sinin zulmüne göğüslerini gerdiklerini, ardından 1960 darbesinin üzerlerinden bir silindir gibi geçtiğini, 1970’li yılların alaca karanlık kuşağında pek çok arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi.

Kendilerinin 1980 darbesine maruz kalan neslin içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "28 Şubat döneminin zulmünü, o günleri bizzat yaşayanlardan dinlemişsinizdir. En son 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bugüne kadar milletimize yaptıkları her kötülük, yanlarına kar kaldı sananlar, 15 Temmuz gecesi tarihi bir ders aldı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dün akşam şehit yakınları ve gazilerle bir iftar yaptıklarını, bu iftarda masalarında bir hanımın bulunduğunu, bu kişinin 15 Temmuz gecesinde gazi olduğunu, eşinin de şehit olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Şu anda o gazi haliyle akşam orada yine kararlılıkla geleceğe kendini hazırlamanın gayreti içerisindeydi. İşte bu ruh, bu şuur, bizim için bu çok önemli. Dikkat ediniz, Türkiye bu noktaya çok uzun, çok yorucu, bedeli çok ağır bir mücadelenin sonunda geldi. Milletimiz darbecilerin, cuntacıların, ipin ucu başka güçlerin elinde olan kuklaların kendisine ve ülkesine neler yapabileceğini pek çok tecrübenin sonunda gördüğü için bu defa aynı oyuna izin vermedi.

15 Temmuz’un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. Geçmişteki o acı hatıraları bizzat yaşamadıkları halde darbe teşebbüsü anlaşılır anlaşılmaz takdire şayan bir sezgiyle gençlerimiz hemen harekete geçtiler. Tankların altından girip üstünden çıkmaktan, darbeci hainlerin üzerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarmaya kadar gençlerimiz hep ön saftaydılar. Birilerinin artık ’yeni nesillerden millete ve ülkeye hayır gelmez’ dediği gençler, o gece böyle söyleyenleri mahcup ettiler. O gece oraya gelenler, Gezi parkının gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler, vatanını seven, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi. Burada bir güzellik var, önem var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarının İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümü ve fethin gençlerin en büyük zaferi olduğunu söyledi.

Zaferin kumandanının 21 yaşındaki bir genç, Fatih Sultan Mehmet Han olduğunu dile getiren Erdoğan, Arif Nihat Asya’nın Fetih şiirinden şu dizeleri okudu:

"Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden / Senin de destanını okuyalım ezberden / Haberin yok gibidir taşıdığın değerden / Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın / Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın / Delikanlım, işaret aldığın gün atandan / Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan / Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan / Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın / Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın."

- "Geleceğimiz için umut bu gecede yaşanmıştı"

"Birileri bizim gençliğimizin taşıdığı değerden habersizdi. Bizim gençliğimizin hangi değerlerini taşıdığını onlar bilmiyordu. İşte 15 Temmuz bu kesimlere gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. Allah’a hamdolsun. İstanbullular, fethedecek ruha sahip nice gençlerimiz olduğunu bizzat gördüler. Ankara gördü, Türkiye’nin 81 vilayeti gördü. Hamdolsun." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte geleceğimiz için umut bu gecede yaşanmıştı. İnanıyorum ki bundan sonra da yaşanacak. Artık 2053 vizyonumuz bir temenniden ibaret olmaktan çıkmış, gençlerimizin gerçekleştirebileceklerine inandığımız yeni kızıl elmamız haline dönüşmüştür, hamdolsun. Biz de 16 Nisan halk oylamasında seçilme yaşını ne yaptık? 18’e indirerek, gençlerimize olan güvenimizi gösterdik. Birileri gençliğimizi bir yerlere layık göremeyebilir ama biz gördük ve millet ’Eyvallah’ dedi, gördü. Şimdi daha çok çalışacağız. Bizim gençliğimiz bu ülkeyi, bu milleti adeta nasıl bir dönüşüm, değişime tabii tutulur bunu gösterecektir. Ben buna inanıyorum. Anayasa değişikliğiyle milletvekili seçilme yaşı 18’e indi. Uyum yasalarıyla seçimle gelinen diğer görevler için de aynı düzenleme yapılacak. Partimizin merkez karar ve yürütme kuruluna gençlerimizin temsilcilerini alarak, bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyduğumuza inanıyorum. Seçimlerde de aynı şekilde gençlerimize fırsat vereceğimizi buradan ilan ediyorum. Gençlerimizin de kendilerini her alanda en iyi şekilde yetiştirerek, bu güvene, bu itimada layık olacaklarına yürekten inanıyorum. Onun için Ensar Vakfı, onun için benzer diğer bütün sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda adeta bir rekabet içerisinde olmalı. Hem ilim hem irfan hem ahlak abidesi bir nesil inşallah ortaya koymak suretiyle bu vatanı, bu milleti o gençliğe temsil ve o gençlik de inşallah parlamentoda en ideal şekilde bu temsil görevini yerine getirecektir. Ben buna da inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 16 Nisan’daki halk oylaması ile yeni bir yönetim sistemine geçme konusundaki kararını verdiğini vurgulayarak "Ülkemiz için çok önemli bir değişimi ifade eden bu yeni dönem, bizim sorumluluğumuzu artırmış, başarı çıtamızı daha da yukarıya taşımıştır. Bir yandan asli görevimiz olan yeni nesilleri inancıyla, tarihiyle, kültürüyle barışık olarak yetiştirme faaliyetimizi sürdürürken, diğer yandan da ülkemizin geleceğiyle ilgili diğer sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Milletimizin ve umudunu bize bağlamış kardeşlerimizin beklentilerini boşa çıkarmamak için hep birlikte daha fazla çalışacağız. Durmak yok, yola devam diyeceğiz. Rabbim bu çabalarımızda bizlere yardımcı olsun." diyerek sözlerini tamamlandı.

(Bitti)




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler