SON DAKİKA

Ensar Vakfı Genel Kurulu

28 Mayıs 2017, Pazar - 13:43
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ensar Vakfı Genel Kurulunun açılışında 15 Temmuz akşamı torununa Kur’an-ı Kerim okuttuğu anı anlatan el yapımı tablo hediye edildi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulun açılışında konuşan Erdoğan’a programın sonunda Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu el yapımı tabloyu takdim etti.

Hediyenin kendisini duygulandırdığını aktaran Erdoğan, "Tabi bunu bir gencimiz yapmış. Bundan dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Çok da anlamlı bir resmi bu tabloda ortaya koymuş. Şimdi bunu unutmak hiç mümkün değil, bu darbenin olduğu gece, torunuma dedim ki, ’her akşam bana bir sayfa Kur’an-ı Kerim okuyacaksın’ Tabi torunuma önce, ’oğlum bir hizip okuyacaksın’ dedim. O tabi, ’dede o çok fazla’ dedi. Tabi o zaman bir sayfa olsun dedik. O gece onu çalışıyorduk. Nasıl olduysa o da medyaya düşmüş ve bu resmi bu şekilde gerçekten o gencimizin ortaya koymuş olması unutulmaz bir hatırayı, inşallah duvarımızda asmayı ve bunu sembolleştirmeyi gösterecektir." diye konuştu.

Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu açılışta yaptığı konuşmada, FETÖ’nün dini istismar ederek ve dindar insanların duygularını sömürerek gerçek yüzlerini gizlediğini yaşayarak öğrendiklerini söyledi.

Dilberoğlu, FETÖ’nün, imam hatip davasına baskı kuran yapılara çanak tuttuğunu ifade ederek, "Bu baskılara karşı oluşan toplumsal direnişi kırmaya çalışmaları örgüt çıkarlarından dolayıydı. Çünkü din eğitimi kanalları kapandığı sürece bu örgüt kendisine zemin bulacak ve de kendi amaçlarını gerçekleştirmek için genç dimağları acımasızca iğfal edecekti. Meşru din eğitimi kanalları olan imam hatip okulları, Kur’an kursları ve de okullarımızdaki seçimlik din dersleri kısıtlandıkça vatandaşımız da alternatif arayışlara girecek. Din eğitimi alanındaki kısıtlamalardan bu örgüt istifade etmiştir." şeklinde konuştu.

Programda, Ensar Vakfı’nın 2016 yılı faaliyetlerini anlatan tanıtım filminin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatan filmler gösterildi.

Genel Kurula, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda hatıra fotoğrafı da çekildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler