SON DAKİKA

EPİAŞ ile Pakistanlı CPPA-G arasında iyi niyet anlaşması

20 Ekim 2017, Cuma - 14:00
ANKARA (AA) - Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ile Pakistan Merkezi Elektrik Alım Ajansı (CPPA-G) arasında, spot elektrik piyasalarına ilişkin deneyimlerin paylaşılması amacıyla iyi niyet anlaşması imzalandı.

EPİAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, imza törenine CPPA-G Genel Müdürü Abid Latif Lodhi ile EPİAŞ Genel Müdürü Mustafa Kayırıcı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayırıcı, iki kardeş ülke arasında birçok konuda iyi ilişkilerin devam ettiğini belirterek, "Pakistan’ın gelişen enerji sektörüne Türkiye tecrübesinin EPİAŞ aracılığı ile aktarılması ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamız bizi mutlu etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

CPPA-G Genel Müdürü Lodhi de farklı ülkelerin piyasa yapılarını incelediklerini kaydederek, "Bize örnek olabilecek en başarılı piyasalardan biri de uzun yıllara dayanan kardeşlik ilişkilerimizin olduğu Türkiye örneğidir. Bu birliktelik ve paylaşımlarla iki ülke arasındaki iş birliğini daha da ileri taşımak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, CPPA-G yetkililerine EPİAŞ’ın İstanbul ofisinde Türk uzmanlar tarafından 5 gün süreyle enerji piyasalarında regülasyon, sistem operasyonu ve piyasa işletimi alanlarında eğitim verildiği de bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler