SON DAKİKA

Erzurum Kongresi’nin 98. yıl dönümü

22 Ağustos 2017, Salı - 05:00
ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Kongresi’nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Tüm vatanı saran hürriyet ve bağımsızlık ateşi bu topraklarda yakılmıştır. O yıllarda, milli iradeyi içlerine sindiremeyenler, mandacılığı dayattığı gibi bugün de millet iradesine düşman olan hainler, kendi milletine tanklarla toplarla saldırdı. Ancak kurulan tuzaklar, halkımızın engin ferasetiyle tersine döndürüldü." ifadelerini kullandı.

Akdağ mesajında, 1919’da tarih sayfasından silinmek istenen yüce Türk milletinin, yaşlısıyla genciyle yediden yetmişe vatan için büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirtti.

Manda ve himayenin kabul edilemeyeceğinin tüm dünyaya yüksek sesle Erzurum’dan haykırıldığını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:

"Tüm vatanı saran hürriyet ve bağımsızlık ateşi bu topraklarda yakılmıştır. O yıllarda, milli iradeyi içlerine sindiremeyenler, mandacılığı dayattığı gibi bugün de millet iradesine düşman olan hainler, kendi milletine tanklarla toplarla saldırdı. Ancak kurulan tuzaklar, halkımızın engin ferasetiyle tersine döndürüldü. Halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle meydanlara koşarak demokrasiye ve istikbaline sahip çıktı. Tankların, mermilerin önüne bedenini koyarak bu uğurda canını seve seve feda edebileceğini gösterdi. Milli iradenin tehlikeye girdiğini duyan yüzbinlerce kahraman Erzurumlu kardeşim de 15 Temmuz akşamı tek yürek olarak bu ülkenin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Dünya milletlerine örnek olacak bu mücadeleyi, Erzurum’daki gibi vatanın her köşesinde gerçekleştiren aziz milletimin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Vatan savunmasının en ön saflarında şahadete koşan kahraman hemşehrilerime bu anlamlı günde bir kez daha saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Akdağ, vatan savunmasında kaybedilen bütün şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlık ve esenlikler diledi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler