SON DAKİKA

Erzurum ve Erzincan’da binlerce kişiye aşure dağıtıldı

05 Haziran 2018, Salı - 12:15
ERZİNCAN/ERZURUM (AA) - Erzincan ve Erzurum'da muharrem ayı dolayısıyla binlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cemevi'nde düzenlenen etkinlikte 10 bin kişiye aşure ikram edildi.

Cemevi bahçesinde kazanlarda pişirilen aşure ve yemekler davetlilere dağıtıldı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, programda yaptığı konuşmada, muharrem ayının ve aşure gününün inanç tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Arslantaş, "En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan aşure gününün insanlarımızın maddi ve manevi arınmasına, barış ve huzur iklimine kavuşmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

Vakfın Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ise konuşmasında ülkedeki birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Orta Doğu kan gölü haline dönmüş durumda. Müslüman Müslümanı eziyor. Bizim dileğimiz bu aşuremiz ve kurbanlarımız bu kana son verir. Orta Doğu'da, ülkede ve dünya da barış olur dileğindeyiz" diye konuştu.

Programa, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Mahmut Kazan, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum'da da Büyükşehir Belediyesi ve Erenler Alevi Bektaşi Kültür Derneğince Havuzbaşı Kent Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, muharrem ayının önemine dikkati çekerek, "Muharrem ayı tarihimizde Hazreti Adem'in yeryüzüne indiği aydır. Hazreti Nuh'un denizden karaya çıktığı gün ve Hazreti Hüseyin'in Kerbela’da şehit edildiği gündür. O günden bugüne İslam coğrafyasında büyük hüzünlerle anılmaktadır." ifadelerini kullandı.

- "Kerbela hepimizin ortak acısı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise muharrem ayının hürmete şayan bir ay olduğunu ifade ederek, "Dünyanın neresinde olursak olalım mezhebimiz, meşrebimiz, kültürümüz, coğrafyamız, dünya görüşümüz ne olursa olsun, Kerbela İslam ümmeti olarak hepimizin ortak acısı, hüznü ve ortak kederidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kerbela şehitleri için gözyaşı dökmenin takdire şayan olduğunu aktaran Sekmen, "Bize düşen Kerbela'yı doğru okumak ve anlamaktır. Kerbela’yı anlamak, Kerbela’dan ayrılık-gayrılık değil, birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela'dan kin, nefret ve öfke değil, sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbela’yı anlamak, Hazreti Hüseyin gibi davranmak ve Hüseyince yaşamaktır. Onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir." dedi.

Dualar ve konuşmaların ardından protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikram etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler