SON DAKİKA

Erzurum’da 38 tesisin temeli atıldı

31 Ekim 2017, Salı - 22:00
ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Biz sizin huzurunuz, refahınız için siyaset yapıyoruz. Onun içindir ki teröre ve teröristlere asla aman vermiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, inleri neredeyse inlerine kadar giriyoruz, gireceğiz asla aman vermeyeceğiz. Çünkü bu güzel memleketin huzurunu kaçırmalarına müsaade edemeyiz." dedi.

Erzurum’da, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca baraj, sulama, taşkın koruma, ağaçlandırma ve ormancılık alanında yaptırılacak 592 milyon liralık 38 tesisin temeli, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle atıldı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, törende yaptığı konuşmada, AK Parti kurulduğundan beri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ’biz size nasıl hizmet ederiz, nasıl bu milletin hizmetkarı oluruz’ şiarıyla hareket ettiklerini belirtti.

Bu hizmetkarlık sürecinde özellikle yatırım açısından bazı bakanlıkların ön planda olduğunu anlatan Akdağ, "Bunlar aslan payını alır. Bu bakanlıklarımızdan birisi de Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdır. Böyle de olması lazım. Bugün ve bundan önce temeli atılan projelerin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Bunu gerçekleştireceğinizden de eminiz. Bütün bu barajlar bizim için olmazsa olmazdır. Suladığımız her arazi Erzurum’un zenginliği, köylümüz ile çiftçimizin refahı demektir." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla geçen yıl Erzurum’un da içinde olduğu 23 ili cazibe merkezi olarak ilan ettiklerini anımsatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımcılara diyoruz ki ’gel sana bedava arazi vereceğiz. Yeter ki gel Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Bitlis, Mardin, Şırnak’da, Şanlıurfa ve Malatya’da yatırım yap. Arsayı bedava veriyoruz. 10 milyon Türk Lirasına kadar yapacağın fabrikanın bina maliyetini biz karşılıyoruz. Projenin bedeli olan yüzde 30’u sen yapacaksın yatırımcı olarak, yüzde 70’ini devlet olarak biz karşılayacağız. İki sene geri ödemeyeceksin, iki sene sonra 5 sene içerisinde faizsiz olarak geri ödeyeceksin. Ayrıca sana ödeme işletme ve danışmanlık için kredi vereceğiz faizsiz. Birçok avantajlar sunuluyor. Kardeşlerimize iş imkanı açılsın. Bunu neden yapıyoruz? Erzurum’da, bölgemizde, 23 ilimizde yatırımlar artsın, istihdam oluşsun. Yani gençlerimize, ev, iş, aş olsun, evlenmeyi bekleyen ya da evli kardeşlerimize iş imkanı açılsın. Büyük bir hızla çalışıyoruz. Başbakanımız yakın bir zamanda ilk müracaatlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirecek."

- "Teröre ve teröristlere asla aman vermiyoruz"

Akdağ, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz sizin huzurunuz, refahınız için siyaset yapıyoruz. Onun içindir ki teröre ve teröristlere asla aman vermiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, inleri neredeyse inlerine kadar giriyoruz, gireceğiz asla aman vermeyeceğiz. Çünkü bu güzel memleketin huzurunu kaçırmalarına müsaade edemeyiz. Allah’a şükürler olsun biz 80 milyon vatan evladı 3 milyon Suriyeli misafiri de aldık. Onlara da Türk milletinin misafirperverliğiyle ev sahipliği yapıyoruz. Huzurumuzu kaçırmalarına müsaade etmeyeceğiz."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Türkiye’de bugün istikrar varsa bunda Erzurum’un büyük rolü olduğunu belirtti.

Erzurum’un halk oylamasında bir destan yazarak tarihe geçtiğini dile getiren Eroğlu, "Erzurum’a ne yapılsa azdır. Biz de Erzurum’un hizmetkarı olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün gelişimizin sebebi, burada hasretle beklenen tesisler var. Sayın Başbakan Yardımcımız Akdağ ile dedik ki gidelim, temel atalım. Bu tesislerin sayısı o kadar çok ki saymakla bitmez." değerlendirmesinde bulundu.

- "Artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik"

Eroğlu, bu yıl burada muntazam bir ağaçlandırma seferberliği başlatacaklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Çiçek gibi bir Erzurum için hazır mıyız? Bunun dışında Allah nasip ederse burada çok güzel hizmetler yapacağız. Sadece temel atmak için gelmedim. Bir yere gidilirken hediye ile gidilir. Ben size börek çörek, baklava getirecek halim yoktu ya da Afyon’dan lokum. Ben heybem dolu geldim. Bir yıl önce geldiğimizde 822 milyon liralık 76 müjde vermiştik. Bu seferde 12 müjde ile geldik, 61 milyon liralık. Erzurum’da yaptığımız yatırımlar 2 milyar 212 milyon lira oldu. Orman Su İşleri Bakanlığı olarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Erzurum’da hamle yılları ilan ediyoruz. Artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Ormanları yaşatacağız ama gelirleri size ait olacak. Gelir getirici ürünler dikmek suretiyle 49 yıllığına sizlere bunları vereceğiz."

Bakan Eroğlu, temeli atılan yatırımların kısa sürede bitirilmesi konusunda müteahhitleri uyararak sözleşmede belirtilen gün ve saatte bunların yerine getirilmemesi durumunda gereğini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler