SON DAKİKA

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak

09 Mayıs 2019, Perşembe - 21:00
ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, "Büyükşehir ve Yakutiye belediyeleri bu projeleri hayata geçirirse en az 2 milyon turistin ilimizi ziyaret edeceğine hatta Palandöken ile daha da çok artacağına yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, tarihi Üç Kümbetler ve Hacı Cuma mahallelerini gezen Memiş, söz konusu bölgelerde kentsel dönüşüm sistemi ve turistik yerlerin peyzaj ve düzenleme çalışmalarına her türlü desteğin verileceğini belirtti.

Yaklaşık 60 dönüme karşılık gelen Üç Kümbetler ve çevresinin millet bahçesi yapılması için çalışmalara bu yıl başlanmasını isteyen Memiş, yapılacak çalışmalarla 2 milyon turistin şehri ziyaret edeceğini aktardı.

Vali Memiş, Üç Kümbetler bölgesinin tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olduğuna işaret ederek, "Yakutiye, neredeyse bin 500 yıllık Türk-İslam kültürünün yaşandığı Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Erzurum Kalesi, Lala Paşa gibi daha pek çok tarihi tescilli kültür varlığının üzerinde bulunduğu çok önemli bir yer. Benim tabirimle adeta Erzurum'un Sultanahmet Meydanı gibi." ifadesini kullandı.

Bölgede yapılacak proje çalışmalarını Büyükşehir ve Yakutiye belediye başkanları ile konuştuklarını anlatan Memiş, şöyle devam etti:

"Önemli bir proje hayata geçirilecek. Biraz kaynak sorunu var ama bunu çözmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanımız ziyarete geldiğinde bu alanı millet bahçesine çevirme fikrimizi ortaya atmıştık ve o da kabul etmişti. Bunun üzerine bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz. Bu bölge çok önemli. Bu bölgeden çok ciddi anlamda turizm geliri bekliyoruz."

Memiş, söz konusu projeler için Ankara'ya gideceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hacı Cuma Mahallesi'ni daha önce ihale etmemize rağmen kimse talip olmadı ama belediyemiz yine ihaleye çıkacak. Eğer yine çıkmazsa revize edeceğiz. Arkadaşlarımız hem tarihi dokuyu hem de belediyenin yaptığı harcama ve masrafları az da olsa karşılayabilecek bir proje üzerinde çalışacak. Büyükşehir ve Yakutiye belediyeleri bu projeleri hayata geçirirse en az 2 milyon turistin ilimizi ziyaret edeceğine hatta Palandöken ile daha da çok artacağına yürekten inanıyorum."





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler