SON DAKİKA

Erzurum’daki “yasa dışı dinleme“ davası

17 Temmuz 2017, Pazartesi - 14:57
ERZURUM (AA) - Erzurum’da, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin aralarında eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile "böcek davası" hükümlüsü eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar’ın da bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan ve Vezirköprü M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Serdar Doğan ile başka suçtan Sincan 1 No’lu L Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıklarından emniyet amiri Yücel Bilgiç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Diğer sanıkların gelmediği duruşmada, sanık Uçak’ın avukatı Ercüment Şenol da salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapması istenen sanık Serdar Doğan, avukatının duruşmaya katılamaması sebebiyle savunma yapmadı.

Doğan, ayrıntılı savunmasını avukatı eşliğinde yapacağını anlatarak, "Yaklaşık 11 aydır tutukluyum, kesinlikle kaçma şüphem bulunmamaktadır. Ayrıca eşim de benim gibi mesleğinden ihraç olmuştur. Eşim hakkındaki tek isnat da "Bylock" kullanıcısı olduğu yönündedir. Bu sebeplerden dolayı tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Yücel Bilgiç de davaya konu Abdurrahman Gazi Vakfı’nın adının geçtiği İstihbarat Dairesi Başkanlığı arşiv kayıtlarının ve memur raporlarının incelenmesini talep ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca 22 Haziran 2016’da Erzurum İstihbarat Şube Müdürlüğünce mahkemenize sunulan evrakın bir suretinin cezaevi kanalıyla tarafıma gönderilmesini talep ediyorum. Üzerime atılı isnatları sadece özet bilgi şeklinde bilmekteyim, savunma hazırlığında bulanabilmek için dosyanın tarafıma gönderilmesini istiyorum."

Bilgiç’in talebi üzerine hakkındaki dosyanın Ulusal Yargı Ağı (UYAP) sayesinde tutuklu bulunduğu cezaevi aracılığıyla sanığa ulaştırılmasına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014’te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal gözaltına alınmıştı.

Savcılıkça hazırlanan 162 sayfalık iddianameyle, Uçak ile emniyet amirleri Doğan, Aktürk, Bilgiç ve başkomiser Kartal ile Romanya’da yakalanan Sedat Zavar ile diğer 14 sanık hakkında, "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği", "suç uydurma", "suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler