SON DAKİKA

Eski Başbakan Davutoğlu:

31 Temmuz 2016, Pazar - 07:32
İSTANBUL (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Eğer 16 Temmuz sabahı Türkiye aydınlık bir güne, bir daha darbenin adının ima bile edilemeyeceği bir geleceğe uyanmışsa bunda bütün milletimizin, başta İstanbul olmak üzere AK Parti teşkilatlarımızın payı büyüktür." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından geçmiş olsun dileklerini iletmek için partisinin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden Davutoğlu, cuma namazını Eyüp Sultan Camisinde kıldıktan sonra Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve partililerce karşılanan Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz kalkışmasını yapan canilere karşı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere büyük bir direniş sergilediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı üzerine kararlı şekilde darbecilere karşı koyan merkezlerden birinin İstanbul olduğunu belirten Davutoğlu, "İlk andan itibaren bu kararlılığın karargahı İstanbul il teşkilatımız oldu. Başta il başkanımız olmak üzere il teşkilatımız bir bütün olarak milletimizin önünde, yanında, her yerde bu onurlu direnişi, duruşu temsil etti, yönetti." dedi.

Davutoğlu, parti teşkilatında şehitler olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ancak geri adım atılmadı. Eğer 16 Temmuz sabahı Türkiye aydınlık bir güne, bir daha darbenin adının ima bile edilemeyeceği bir geleceğe uyanmışsa bunda bütün milletimizin, başta İstanbul olmak üzere AK Parti teşkilatlarımızın payı büyüktür. Onun için hem o gün kuşatılmış, saldırıya uğramış binamızı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimi iletmek hem de aralarında olmaktan ve son 2 seçimde büyük bir kampanyada birlikte olmaktan gurur duyduğum teşkilatıma takdirlerimi sunmak için buradayım."

Bütün il yönetimine, teşkilata teşekkür eden Ahmet Davutoğlu, il yönetiminin herkesten önce meydanlara çıktığını dile getirerek, sözlerini "Meydanlarda milli iradeyi herkesten önce haykırdılar. Birilerinin kanlı yapmaya çalıştığı bu şanlı gecenin tarihi yazılmak istendiğinde bu binanın içinde yükselen sesin, buradaki kardeşlerimizin cesur duruşu, direnişin ilk işaretlerinden biri olarak tarihteki yerini alacaktır. İstanbul bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. Teşkilat da buna layık olduğunu gösterdi." diye tamamladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler