SON DAKİKA

Eski CHP Osmaniye Belediye Başkan Adayı Aktürk:

16 Aralık 2015, Çarşamba - 15:08
OSMANİYE (AA) - CHP’nin 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Osmaniye Belediye Başkan adayı olan Haydar Aktürk partisine üye 84 kişiyle beraber istifa ettiklerini bildirdi.

Aktürk, Osmaniye Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, CHP üyesi 84 kişiyle beraber partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Son iki yerel seçimde CHP’nin Osmaniye Belediye Başkan adayı olduğunu vurgulayan Aktürk, "Elbette bu istifa kararı ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir. Şu anda ayrılmama çok üzülecek partililerin olduğunu da biliyorum. Ama şunu unutmamalarını özellikle belirtiyorum, ben bu kentin evladıyım ve ölene kadar da bu kente hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

CHP’de, partinin kendi kontrollerinde olmasından başka düşüncesi olmayan bazı gruplar olduğunu ileri süren Aktürk, şöyle devam etti:

"CHP’yi kimi partililerden daha fazla kucakladım ve savundum. Adaylık süreçlerinde her günün hakkını vermeye çalıştım. Bu süreçte rahatsız olduğum bir takım parti politikaları da oldu. Ancak kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla asla şikayetçi olmadım. Partide sorun olmamaya, aksine sorunların çözülmesine katkıda bulunmaya çalıştım."

Aktürk, aday olduğu dönemde günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konuları daha net görme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Tespit ettiği sorunların çözümü için CHP’nin Osmaniye’deki ilçe kongrelerini beklediğine işaret eden Aktürk, şunları kaydetti:

"Kongrelerden sonra gördüm ki parti yapısında geleceğe yönelik umut veren, heyecan oluşturan herhangi bir değişim mümkün değil. Maalesef mevcut durumunu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. Rahatsız olduğum konuları, eleştiri ve önerilerimi genel merkezde ilgili genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir dosyayla arz ettim. Benim asla saygıdeğer CHP’lilerle hiçbir sorunum olmadı. Benim sorunum CHP’nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Bu yönetim yapısıyla, grupların kendi çıkar hesaplarından daha fazlasını düşünmemesinden dolayı, heyecanını yitirmiş bir yapının içerisinde daha fazla bulunamayacağımdan bu gün itibarıyla CHP’den beraberimdeki arkadaşlarla istifa ediyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler